{ "title": "Basit Pandispanya Tarifi", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/basit-pandispanya-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 03:42:11", "author": "Berat Bilen", "article": [ { "article": "Basit Pandispanya Tarifi, Pasta yapması zor fakat yenilmesi zevkli bir şeydir. Pasta yapmak emek ister, pastayı güzel yapabilmek için severek ve zevk alarak yapmamız gerekir. Pasta Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Türkler yemekten sonra mutlaka çayın yanında bir şey ararlar. Pasta mutfakların olmazsa olmazıdır. Birçok pasta çeşidi vardır bunlardan biri ise pandispanya kekidir. Pandispanya yapılması zor olsa da yemesi çok zevklidir. Bugün sizlere basit pandispanya tarifi vereceğiz. Şimdiden kolay gelsin.

Basit Pandispanya Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Basit Pandispanya tarifi nasıl yapılır?

İlk önce kekimizi yapacağımız 2 tane kap çıkarıyoruz. Kaplardan birine 4 tane yumurtanın akını alıyoruz. Diğer kabın içine de sarısını koyuyoruz. Akını aldığımız kabın içine 1 su bardağı şekerin yarısını ekliyoruz ve çırpıyoruz. Sarısını aldığımız kabın içerisine de kalan şekeri koyuyoruz ve çırpıyoruz. Ayrı kaplarda çırptığımız yumurta ve şekeri bir kapta birleştiriyoruz. Bunları köpürene kadar iyice çırptıktan sonra vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Bunlar iyice karıştıktan sonra kabartma tozu ve ununu ekliyoruz. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra önceden yağlayıp unladığımız pişirme kabına döküyoruz. Daha sonra önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırına atıyoruz. Ortalama olarak 45 dakika (Her fırına göre değişebilir) pişmesini bekliyoruz.

Afiyet olsun. Sevginizi katarak yapmayı unutmayın.
" } ] }