{ "title": "Elmalı Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/elmali-pandispanya.jpg", "date": "20.01.2024 08:18:35", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Elmalı Pandispanya, bol meyveli olmasından dolayı, vitamin ve mineral bakımından son derece zengindir. Diğer keklere kıyasla daha az kalorili ve daha sağlıklı olmasının yanında oldukça da lezzetlidir. Hafif bir kek olmasından dolayı, formunu korumak isteyen arkadaşlarınıza, çay saatlerinde ve kabul günlerinizde gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Elmalı Pandispanya Malzemeleri
Elmalı Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya yapımına başlarken iki adet kek karıştırma kabı alıyoruz. Yumurtaların sarısını birine beyazını ötekisine ayırıyoruz. Yumurtanın beyazını şeker ile mikser yardımı ile beş dakika civarında kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz. Diğer kabın içindeki yumurta sarılarını bir miktar mikser ile çırpıyoruz. Üzerine ılık suyu sıvı yağı ve unumuzu ekliyoruz. Bildiğimiz akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra kaşık ile karıştırıyoruz.

Elmaları soyup küp-küp doğruyoruz. Üzüm ile elmaları geniş bir tabağın içinde una buladıktan sonra kek hamuruna ilave ediyoruz. Daha önceden çırpmış olduğumuz, yumurta beyazlarını kek hamuruna tahta kaşık ile kar köpüklerini söndürmeden yavaş bir şekilde karıştırıyoruz. Yağladığımız kek kalıbı veya tepsiye boşaltarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirme esnasında 15 dakika hiç fırının kapağını açmıyoruz.

Fırından çıktıktan sonra ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }