{ "title": "Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/hazir-pandispanya-ile-pasta-yapimi.gif", "date": "19.01.2024 08:11:11", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Hazır pandispanya ile pasta yapımı hiç de zor olmasa gerek. Özellikle pastanın ana malzemesi olan pandispanyanın yumuşak ve bir o kadar da leziz olması gerekiyor. Hazır olarak aldığımız ve elimizin altından sürekli bulundurduğumuz pandispanyalar zor zamanlarımızı kurtardığı gibi pastaları enfes ve leziz oluyor.

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı malzemeleri
Üzeri için
Pasta İç malzemeleri
Hazır Pandispanya ile Pasta Nasıl Yapılır?

Pastamızın kremasını oluşturmak için dibi tutmayan bir tencere alalım ve içerisine bir su bardağı toz şeker, bir litre süt, bir paket vanilya ve unu ilave edip çırpalım. Akabinde ocağın altını kısık ateşte açıp kremayı sürekli karıştırarak pişirelim. Krema göz, göz olmaya başlayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Bu arada krema soğumadan önce tencerenin içerisine margarini ilave edip mikser ile birkaç dakika kadar çırpalım.

Hazırladığımız krema soğuduktan sonra yarını pandispanyanın tek katının üzerine sürelim. Muz ve çilek dilimlerini kremanın içerisine doğru bastırıp üzerine kalan pandispanyanı yerleştirelim.

Ayırdığımız kremanın yarısını pastanın kenar ve üst kısımlarına sürelim. Bir paket krem şanti ile bir kutu çilekli sütü çırpıp pastanın etrafına düz bir görüntü oluşturana dek bir spatula ile sürelim. Kalan muz ve çilek dilimlerini pastanın kenar ve üst kısımlarına serpiştirip pastamızı buz dolabına dinlenmesi için kaldıralım. Bir gün veya birkaç dakika kadar dinlendirdiğimiz pastamızı dilimleyip servis tabaklarına alalım.
" } ] }