{ "title": "Kabaran Pandispanya Tarifi", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/kabaran-pandispanya-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 05:36:23", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kabaran Pandispanya Tarifi, Kabaran pandispanya hamurunu hazırlamak son derece çok kolaydır. Her evde bulunan malzemeler ile mükemmel bir pandispanya hamuru hazırlamanız artık mümkündür. Muhteşem görüntüsü ve mükemmel lezzeti ile pastane de satılan yaş pastalarını aratmayacak olan bu olağan üstü pastayı sizde sofralardan artık eksik etmeyeceksiniz Özellikle gün yemeklerinde ve öğle vakti çay saatlerinde sofraların baş tacı olan pandispanya pastasını hazırlamak sofraların şıklığını arttıracaktır. Ayrıca çocukların yaş pastayı ne kadar çok sevdiklerini herkes bilir. Çocuklarınız içinde katkı gıdası olmadan pandispanya hamurundan küçük pastalar hazırlayabilirsiniz. Yoksa siz hala Kabaran Pandispanya Tarifini denemeniz mi? Daha önce bu pastayı denemeyen çok şey kaçırmış demektir. Bugünden sonra mutlaka deneyin. Eminim pişman olmayacaksınız?

Kabaran Pandispanya Tarifi Malzemeleri
Kabaran Pandispanya Tarifi nasıl yapılır?

Kabaran Pandispanya Tarifi, hamurunu hazırlamak için öncelikle dört adet yumurtayı geniş bir kaba kırıp, yumurtaların sarısını ve beyazını birbirinden ayırıyoruz. Yumurtaların akını geniş bir kapta mikserin yüksek ayarında çok hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Daha sonra üzerine bir buçuk toz şekeri yavaş yavaş döküp çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta akı kabarıp kalıp gibi tuttuktan sonra diğer kaba geçiyoruz. Yumurta sarılarını çırpmaya başlıyoruz. Daha sonra içerisine bir yemek kaşığı nişastayı ve bir çay bardağı nişastayı azar azar dökerek mikserde çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra bir yemek kaşığı unu ve bir çay bardağı unu azar azar döküp, mikserin yüksek ayarında hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Unu ve nişastayı çırparken mikseri kesinlikle kapatmadan çırpmaya devam edin. Kabarcıkların sönmemesi, unun ve nişastanın topak oluşmaması ve kabarması için daha sonra bir paket kabartma tozu ve bir paket şekerli vanilyayı da ekleyerek iyice çırpıyoruz. Son olarak bir yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Hamurunu bitirmek için, yumurta akları ile şekeri çırpmış olduğumuz kabı da son yaptığımız kaba boşaltarak bir el çırpma teli ile birbirine harmanlıyoruz. Bu noktada artık mikser kullanmayın. Pandispanya hamurunun kabarmasını engeller. Daire şeklindeki kelepçeli bir pasta kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayıp, unlayın. Son olarak kabaran pandispanya hamurunu kelepçeli hamura dökerek daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana ve kokusu çıkana kadar pişirin. Kabaran ve kızaran pandispanya hamurunun pişip pişmediğini anlamak için, bir kürdan yardımı ile birkaç yerine delik açın. Hamur kürdana yapışmaz ise hamuru fırının sıcağında bekletmeden alın. Çünkü pişen ve kabaran pandispanya sıcakta söner. Kabaran Pandispanya hamurunu ortadan üçe bölerek mükemmel ve lezzetli yaş pastalar hazırlayabilirsiniz. Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }