{ "title": "Kakaolu Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/kakaolu-pandispanya.gif", "date": "19.01.2024 04:11:13", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Kakaolu Pandispanya, Avrupa mutfağından, ünü bütün dünyaya yayılmış ağızda çok ayrı bir tat bırakan, çok lezzetli bir kek çeşididir. Beş çaylarınızda ve kabul günlerinizde hiç çekinmeden hazırlayabilirsiniz. Lezzetli olduğu kadar besleyici olan tarifimizi çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz.

Kakaolu Pandispanya Malzemeleri
Kakaolu Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya kekini hazırlarken ilk olarak, iki adet karıştırma kabı bulundurunuz. Yumurtaların sarısını birisine beyazını diğerine ayırınız. İkisini de ikişer fincan şeker ilave ediniz. Yumurtanın beyazını ayırdığımız kabın içerisindekini mikser ile 10 dakika kadar hızlı bir şekilde, kar köpüğü haline gelinceye kadar çırpınız. Diğer kabın içindeki sarılarını, çırpma teli ile çırpınız. Üzerine suyu ekledikten sonra unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyiniz. Normalden biraz daha katı bir hamur elde ediniz. Kar köpüğü kıvamına gelmiş diğer karışımı yavaş bir şekilde ekleyerek köpüklerini söndürmeyecek şekilde bir iki çeviriniz. Altını yağlayıp unladığımız yayvan kek kalıbına boşaltarak.170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Afiyet olsun.
" } ] }