{ "title": "Kolay Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/kolay-pandispanya.gif", "date": "21.01.2024 13:34:51", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kolay Pandispanya, genellikle herkesin zorlanmadan hazırlayabileceği kolay pandispanya tarifi ile sizlerde harikalar yaratabilirsiniz. Hazır ve pastane pandispanyalarını aratmayacak nitelikte olan pandispanya tarifimizle sizlerde önemli günlerinizde veya konuklarınız için yapacağınız leziz pastalar için kolay pandispanya tarifimizi deneyerek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kolay Pandispanya İçin Gerekli Malzemeleri
Kolay Pandispanya Nasıl Yapılır?

Kolay pandispanya hazırlamaya ilk olarak 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş iri boy yumurtaları iki ayrı karıştırma kabına sarıları ve beyazları olarak ayırarak başlayalım. Ardından yumurta sarılarının bulunduğu karıştırma kabının içine 2,5 çay bardağı toz şeker ilave ederek bir mikser yardımıyla toz şeker eriyene kadar çırpalım. Yumurtalı karışımın üzerine 3-4 çorba kaşığı ılık su, yarım limon suyu, 1paket kabartma tozu ve 1 paket şekerli vanilin ilave ederek 1-2 dakika kadar daha ilave edilen malzemelerin karışması için çırpalım. Ardından daha önce ayrı bir karıştırma kabına ayırdığımız yumurta aklarını köpürüp kar haline gelene kadar çırptıktan sonra diğer yumurta sarılı karışımın üzerine ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla çırparak her iki karışımı iyice karıştıralım. Daha sonra karışımın üzerine alabildiği kadar elenmiş unu azar azar ilave ederek çırpalım ve pandispanya hamurumuz akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla çırpalım.

Hazır hale gelen pandispanya hamurunu iyice yağlandıktan sonra un serpiştirilmiş bir kelepçeli kek kalıbına dökelim. Kek kalıbını sert bir zemine birkaç kez vurarak kalıbın içindeki hava kabarcıklarını çıkartalım. Ardından fırınımızı 200 dereceye ayarladıktan sonra kalıbımızı soğuk fırına verip pandispanya kenarlarından başlayarak kabarmaya yüz tutunca fırın ısısını 160 dereceye indirip keki pembeleşinceye kadar yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar pişirelim. Kekin pişme esnasında kesinlikle fırının kapağını açmamaya dikkat etmeye özen gösterelim. Aksi halde kek söner. Kızaran keki fırından çıkartmadan kürdan testinden geçirelim eğer kürdan temiz çıkarsa, fırından alarak kekin ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra kalıbın kelepçelerini açarak keki düz bir tepsinin üzerine çıkartalım. Hazır hale gelen kolay pandispanyayı kesinlikle iyice soğumadan dilimlemeyelim yoksa pandispanya dağılır. Daha sonra iyice soğuyan pandispanyayı keskin bir bıçak veya temiz bir mutfak ipiyle ortasından keserek iki parçaya ayıralım istediğimiz şekilde çikolatalı, meyveli arzuya göre nefis pastalar hazırlayabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }