{ "title": "Muz Kremalı Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/muz-kremali-pandispanya.JPG", "date": "23.01.2024 03:52:35", "author": "Buse", "article": [ { "article": "Pandispanya hamuru.

350 gram su.

2 gram tuz.

60 gram tereyağı.

4 yumurta.

180 gram un.

Kreması için

1,5 su bardağı süt.

1 yumurta sarısı.

2 çorba kaşığı nişasta.

4 çorba kaşığı şeker.

2 muz.

2 paket vanilya.

Sosu için

100 gram bitter çikolata ve çiğ krema.

Hazırlanışı.
Çelik bir tencerede su, tuz ve tereyağını kaynamaya bırakın. 30 saniye kaynayan suya elenmiş un ilave edin. Karıştırarak hamuru pişirin, başka bir kaba aktarın. Soğumaya başlayan hamurun içine yumurtaları teker teker kırıp hamura iyice yedirin. Krema sıkma torbasına bu hamuru doldurup tepsiye top şeklinde sıkın. 180 derecede kızdırılmış fırında 45 dakika tutun. Kreması için tüm malzemeyi bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin. İçine ezilmiş muzu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Daha sonra kremayı pişen hamurun içine sıkın, servis tabağına dizin. Sosu için çiğ kremayı kaynatın, içine çikolatayı katın." } ] }