{ "title": "Nişastalı Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/nisastali-pandispanya.jpg", "date": "18.01.2024 22:34:02", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Nişastalı Pandispanya, pasta yapımında işinizi oldukça kolaylaştıracak ve diğer zahmetli olarak hazırlanan pandispanya kekinden çok daha basit olarak yapılan nişastalı pandispanya ile muhteşem lezzetlerde pastalar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca marketlerde satılan hazır kekleri almak yerine nişastalı pandispanya keki hem çok lezzetli hem de pratik olarak kolaylıkla hazırlanmaktadır. Evde kendiniz kolaylıkla hazırlayacağınız nişastalı pandispanya ile mükemmel lezzetlerde pasta kreması, mevsim meyvesi ya da çikolata parçaları kullanarak nefis lezzette pastalar yapmayı kim istemez ki? Şimdi tam sırası hemen nişastalı pandispanya ile eşinizin, çocuklarınızın ya da arkadaşlarınızın damak zevkine göre mükemmel pastalar hazırlama zamanıdır.,

Nişastalı Pandispanya İçin Gerekli Malzemeleri
Nişastalı Pandispanya Nasıl Yapılır?

Önceden dışarıya çıkardığımız ve oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları derin bir kâsenin içerisinde toz şekeri ilave ettikten sonra mikserle çırpalım. Yumurta ile toz şekeri ilk önce mikserin düşük ayarında çırptıktan sonra yüksek seviyesinde beş dakika hızlı çırpma işlemi yapalım. Daha sonra buğday nişastasını, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edelim. Pandispanya kekini dökeceğimiz tepsinin ebadı 28 cm'lik olan tepsi olmalıdır. Eğer büyük tepsi kullanırsanız çok ince bir kek hamuru elde etmiş olursunuz. Ardından tepsiyi yağlayın ve üzerine bir yemek kaşığı un döktükten sonra tepsiyi sallayın ve her yere unun dağılmasını sağlayın. Daha sonra pandispanya hamurunu tepsinin içerisine dökelim ve içinde kalan havanın dışarıya çıkması için birkaç defa tepsiyi mutfak tezgâhına vuralım. Tepsiyi soğuk olan fırının içine koyalım ve ayarını 200 dereceye getirelim. Pandispanya kekinin pişmesi için yaklaşık olarak 20 dakika bekleyin ve ardından kontrol etmek için kürdan batırım. Kekin piştiğinden iyice emin olmak lazım, yoksa içi hamur kalabilir. Nişastalı pandispanya keki pişince temiz bir örtünün üzerin ters çevirin ve tepsinin arkasına da ıslak bir havlu koyalım. Bu şekilde pandispanya keki kendisini daha çabuk bırakacaktır. Özellikle nişastalı pandispanya kekini soğuduktan sonra kesin yoksa kek parçalanabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }