{ "title": "Oktay Usta Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/oktay-usta-pandispanya.gif", "date": "19.01.2024 10:22:23", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Oktay usta Pandispanya, çocuklarınız ve bütün sevdikleriniz için en değerli olan şeyler, sizin emek vererek elleriniz ile yaptıklarınızdır. Sizde bu tarifle evde kolaylıkla istediğiniz lezzette ve çeşitte pastalar hazırlayabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Oktay Usta Pandispanya Malzemeleri
Oktay Usta Pandispanya Nasıl Yapılır?

Geniş bir kek karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıyoruz. Üzerine 2 çay fincanı şekeri ilave edip mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz. Kakao ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Mikseri karışımdan çıkararak elimize kaşık alıyoruz. Yavaş, yavaş unumuzu ilave ederek her zaman yaptığımız gibi akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz. En son olarak kabartma tozunu da kattıktan sonra bir iki çeviriyoruz. Çok fazla karıştırmıyoruz. Çünkü fazla karıştırmak kabartma tozunun işlevinin azalmasına yol açar. Silikon kek kalıbı veya teflon olan kek kalıbına boşaltıyoruz. Tepsiyi ileri geri sert bir şekilde sallayarak, hamurun içinde hava kabarcıkları oluşturuyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Hamur kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye indiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra tepsiyi ters çevirip ıslak bez ile tepsinin altını soğutursanız, kekinizin tepsiden çok rahat ve parçalanmadan çıkartabilirsiniz. Daha sonra ister 3 kat ister 2 kat olacak şekilde keserek dilediğiniz gibi bir pasta yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }