{ "title": "Pandispanya Çeşitleri", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/pandispanya-cesitleri.jpg", "date": "23.01.2024 04:02:17", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Pandispanya çeşitleri; Pandispanya birbirinden enfes tatlılar pastalar hazırlamak için kullandığımız enfes bir kek çeşididir. Birbirinden lezzetli ve farklı pandispanya hazırlayarak enfes lezzetler ortaya çıkartabiliriz. Bir çoğumuz hazır pandispanya kullanarak kolaylıkla pasta çeşitleri yapabiliriz. Fakat bir çoğumuzda evde kendi ellerimizle birbirinden lezzetli pandispanya çeşitleri hazırlayarak enfes lezzetler sunabiliriz. Sizlerde benim gibi evde kendi elleri ile hazırlamayı tercih edenlerden iseniz sizlerle paylaştığım birbirinden lezzetli pandispanya çeşitlerini deneyerek enfes lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey hangi pandispanya çeşidini deneyeceğinize karar vermek olacaktır.

Pandispanya çeşitleri

Çikolatalı pandispanya; bu enfes pandispanya çeşidi ile birbirinden lezzetli çikolatalı yaş pastalar veya ağlayan kekler yapabilirsiniz.

Çikolatalı pandispanya için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

Öncelikle Derin bir kâsenin içerisine yumurtaları ve toz şekeri ilave edip mikser yardımı ile bir güzel çırpıyoruz. Ardından ayrı bir yerde çikolata ve tereyağını benmari usulünce çikolata ve tere yapını eritiyoruz. Bu iki malzeme eriyinceye kadar biz bir yandan pandispanyayı hazırlamaya devam ediyoruz. Daha sonra süt ilave edip bir müddet daha çırptığımız pandispanya içerisine erittiğimiz çikolata ve tereyağını ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu da ilave edip iyice çırptıktan sonra yağladığımız kelepçeli bir kek kalıbının içerisine döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.

Fındık kremalı tahinli pandispanya; Oldukça lezzetli olan bu pandispanya çeşidini deneyerek ister sade olarak isterseniz de krema ile süsleyerek servis yapabilirsiniz;

Fındık kremalı tahinli pandispanya için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

Derin bir kâsenin içerisine yumurtaları ve toz şekeri koyup mikser yardımı ile önce düşük devirde daha sonra yüksek devirde malzemeler köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra içerisine tahin, fındık kreması ve sütü ilave edip tekrar çırpıyoruz. Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip aynı şekilde mikserle çırpıyoruz. İyice kıvam alın pandispanya hamurunu herhangi bir pasta yapımında kullanacak iseniz içerisini yağladığımız kelepçeli bir kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Vanilyalı pandispanya; Herkesin kolaylıkla yapabileceği oldukça basit bir pandispanya çeşididir. Ayrıca meyveli pastalarda ve rulo pastalarda sıklıkla tercih edeceğinizi düşünüyorum.

Vanilyalı pandispanya için gerekli malzemeler
  • 4 adet yumurta,
  • 3,5 Türk kahve fincanı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı süt,
  • 1 adet çubuk vanilya veya iki paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 4 Türk kahve fincanı un,
Nasıl Yapılır?

Tüm pandispanya tariflerinde olduğu gibi bunda da yumurta ile toz şekeri derin bir kabın içerisine koyup iyice köpük, köpük oluncaya kadar mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra içerisine sütü ilave ediyoruz. Eğer mümkün içe kabuk vanilyanın iç kısmını kullanın yok bulamazsanız iki paket vanilya da kullanabilirsiniz. Daha sonra kabartma tozu ve unu da ilave edip çırpıyoruz. Ardından içerisini yağladığımız kelepçeli bir kek kalıbının içerisine pandispanya hamurunu koyup önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Pandispanya pişirmenin püf noktası kesinlikle pişinceye kadar fırının kapağını açmamaktır. Aksi taktirde kabaran pandispanya gerisin geriye sönebilir.

" } ] }