{ "title": "Pandispanya Hamuru", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/pandispanya-hamuru.gif", "date": "21.01.2024 09:59:30", "author": "Merve Türk", "article": [ { "article": "
Pandispanya Hamuru, sünger gibi yumuşak bir kek arayanlar için ve yumuşak pasta yapmak isteyenler için kurtarıcı niteliktedir. Lezzeti şahane olan Pandispanya hamurunu yaparken birkaç püf noktasını yazımızdan takip ederseniz harika görünümlü pastalar elde etmeniz mümkündür. Malzemelerinin içine limon suyu kullanmanız Pandispanya kekin daha farklı lezzette olmasına etken olacaktır. Ayrıca keki pişirirken ısıya dayanıklı su doldurduğunuz kâseyi kekin yanına koyarsanız bu buharla kek daha da yumuşak olarak pişecektir. Keki kakaolu yapmak isteyenler için tarifteki un yerine 2 çorba kaşığı kakao kullanmalıdırlar. Bu lezzetli Pandispanya kekini denemeye hazırsanız işte tarifimiz.

Pandispanya Hamuru Malzemeleri
Pandispanya Hamuru Nasıl Yapılır?

Tarife geçmeden önce eğer malzemeler içinde kullanacağınız yumurtalar çok büyükse 2 çorba kaşığı tepeleme un eklemeniz tarifin tam tutması açısından yararlı olacaktır.

Sünger gibi lezzetli pandispanyamız için ayrı kaplara yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Pandispanya hamuru çok fazla kabarması gereken bir hamur olduğundan yumurtanın sarısını toz şekerle krema hâline gelene kadar iyice çırpılır, çeyrek limon suyu ve ılık su ilave ederek çırpma işlemine devam edilir. Ardından vanilin, kabartma tozu da ilave edilir ve elekten geçirilen un havadan ilave edilerek tahta kaşık yardımıyla alt üst edilerek karıştırılır.

Ayırdığımız yumurta beyazına bir fiske tuz eklenerek kar beyazı olana kadar mikserle iyice çırpılır ve hazırladığımız diğer kek karışımına ilave edilerek homojen karışım olması için yine tahta kaşık yardımıyla alt üst edilerek karıştırılır. Ardından önceden alt zemini yağlanmış ve unlanmış olan kek kelepçesine dökülür ve tezgâh üzerinde birkaç kere vurularak balonlarının yok edilmesi sağlanır.

Şimdi ise hazır olan kek karışımını önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişirelim. Kekin daha yumuşak olması için tepsinin yanında küçük ısıya dayanıklı bir kâseye su koyalım. Burada pişirme miktarı kekin üzeri kızarana kadar pişmesidir. Artık pandispanya hamuru, muhteşem pastalarınızda kullanmak üzere hazır. Kelepçeden keki çıkarırken parçalanmaması için kenarlarını sıyırarak çıkaralım ve pastalarımızda kullanmak üzere dilerseniz kakaolu olarak da hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }