{ "title": "Pandispanya Nasıl Yapılır", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/pandispanya-nasil-yapilir.gif", "date": "21.01.2024 16:12:41", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Pandispanya nasıl yapılır, pandispanya kekin yapımı oldukça basittir. Özellikle sünger gibi yumuşak bir pandispanyayapmak istiyorsanız tam yerindesiniz demektir. Hamuru pişirirken ısıya dayanıklı bir kaba su doldurup yanına koyarsanız, suyun nemi sayesinde, pandispanya daha yumuşak olacaktır. Bu nedenle ıslatmanıza gerek kalmayacaktır.

Pandispanya Keki Malzemeleri
Pandispanya Keki Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yumurtaları bir kaba kırıp iyice çırpıyoruz. Daha sonra üzerine şekeri ilave ediyoruz. Mikserle beraber köpürene kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine unu, suyu ve kabartma tozunu ilave edip tekrar 1 dakika boyunca çırpıyoruz. Sonra fırın tepsimizin içini iyice yağlayıp, üzerine hamuru döküyoruz. Hamurun tepsinin her köşesine eşit olarak dağılmasına dikkat ediyoruz. Daha sonra 180 derecede ısıttığımız fırına tepsiyi koyup pişirmeye bırakıyoruz. Pandispanya, kabarıp üzeri renk alana kadar fırın kapağını açmıyoruz. Yoksa kabarıklığı sönebilir.

Pandispanya, piştikten sonra fırından çıkarıp üzerini bir tepsiyle kapatıp ters çeviriyoruz. Bir bıçak yardımıyla vurup pandispanya 'nın tepsiden ayrılmasını sağlıyoruz. Pandispanya 'nın içerisine su yerine portakal suyu ya da portakal kabuğu rendeleyip koyabilirsiniz. Bu sizin tercihinize bağlı olarak değişebilir. Ayrıca yumurtaları oda sıcaklığında beklettikten sonra kullanırsınız daha iyi sonuç alabilirsiniz ve kullandığınız suyun ısısı da ılık ya da oda sıcaklığında kalmış olmalı ki hamur daha yumuşak olabilsin. Çünkü su sayesinde yumuşayan hamur daha güzel kabarmaktadır.

Ayrıca kabarması için yine çeşitli püf noktaları mevcuttur. Mesela; yumurtaların akı ve sarılarını ayrı ayrı çırpmak gerekir. Yumurtanın beyazı kar haline geldikten sonra, sarıları şeker, un gibi malzemelerle karıştırıldıktan sonra eklenmelidir. Yine unu ekledikten sonra çok fazla karıştırmamak gerekir. Fazla karıştırılırsa ekmeklerde olduğu gibi lastiksi bir yapı oluşturacaktır. Hamur boza kıvamında olmalıdır. Bu nedenle bir kaşık ile karıştırılırsa daha iyi sonuç elde edilebilir. Hamur için en uygun sıcaklık, 170-180 derece olmalıdır ve mutlaka fırın daha önce ısıtılmalıdır ve ilk 20 dakika kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Eğer fırınınızın bir tarafı daha fazla kızartıyorsa bu süreyi tamamladıktan sonra tepsiyi çevirerek diğer tarafın da eşit olarak kızarmasını sağlayabilirsiniz. Üzeri çok kızarmış ise bir parça yağlı kâğıt ya da folyo ile kapatmanız yanmasını engeller.

Afiyet Olsun.
" } ] }