{ "title": "Pandispanya Pasta", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/pandispanya-pasta.gif", "date": "20.01.2024 11:07:28", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Pandispanya Pasta, kekinin özelliği yumuşak ve hafif olmasıdır. Kekin yumuşak olmasının birinci nedeni ise içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bilindik kekten daha basit yapılışı vardır. Malzemeleri ise klasik keke nazaran daha azdır. Yaş pasta altı olarak da bilinen pandispanyanın kolay bayatlamaması da tercih sebebidir. Dondurucuda aylarca kalabilir.

Pandispanya Pasta Keki malzemeleri
Krema için malzemeleri
Pandispanya Pasta Üzeri için
Keki Islatmak için
Pandispanya Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın hazırlığına pandispanyayı çırpmakla başlamalıyız. Derince bir kabın içerisine 4 adet yumurtayı ve toz şekeri koyduktan sonra mikserle 15 dakika boyunca, önce düşük sonra yüksek devirde çırpalım. Sürenin sonunda karışım köpürüp renk değiştirdiyse kekin ilk adımı başarı ile tamamlanmış demektir. Keke suyu ilave edip bir dakika daha çırpalım. Sonrasında karıştırma kabının içerisine unu ve kabartma tozunu koyalım. Sonradan eklenen malzemeleri tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım. Keki çırptıktan sonra yağlanmış olan fırın kabına dökelim ve önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında pişirmeye başlayalım. Kekin üzeri hafif kızardığında kürdanla pişmiş olup olmadığına bakalım. Kek pişmişse fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.

Kremayı pişirmek için çelik bir tencereyi ocağa koyalım. Tencerenin içerisine sütü ve muzlu pudingi koyalım. Dileyen muzlu yerine vanilyalı veya kakaolu pudingde kullanabilir. Sürekli karıştırarak kremayı iyice pişirelim. Krema pişmeye yakınken içerisine parlak olsun diye bir tatlı kaşığı margarin ekleyebiliriz. Ocağı kapadıktan sonra da bir müddet karıştırmaya devam etmeliyiz. Böylece soğuma esnasında kaymaklanma olayı olmayacaktır.

Bir su bardağı soğuk sütü derin bir çırpma kabının içerisine koyalım ve vanilyalı kremşantiyi süte ilave edelim. Bu malzemeyi katı bir kıvam alana kadar ara vermeden çırpalım. İyice katılaşmış olan kremşantiden 1 su bardağı kadar ayıralım ve ayırmış olduğumuz kremşantinin içerisine kakaoyu koyalım. Kakaoyu koyduğumuz kremşantiyi bir süre daha çırptıktan sonra her iki kremşantiyi de buzdolabına koyalım.

Önceden hazırladığımız ve soğuması için bırakmış olduğumuz pandispanyayı düz bir zemin üzerine alalım. Bir ip yardımı ile veya uzun yapılı bir bıçak ile keki ortadan ikiye bölelim. İstenirse kek üç ayrı parçaya da bölünebilir. Kekin alt kısmını servis kabına koyalım. Süte neskafeyi koyalım ve iyice karıştıralım. Burada dileyen şeker ve kakao ile bir ıslatma karışımı hazırlayabilir. Kekin alt kısmını oluşturacak olan bölümü iyice ıslatalım. Sonra hazırlamış ve soğutmuş olduğumuz muzlu pudingden alıp kekin üzerine koyalım. Kekin üstünde boş yer kalmayacak şekilde düzleyelim. Muzu dilimleyip, kremanın üzerine koyalım. Yine kremanın üzerinde boş yer kalmayacak şekilde cömertçe muz koyalım. Damla çikolatanın yarısını bu kata serpelim. İkinci kata da bu işlemlerin aynısını aynı sıralama ile yapalım ve süsleme kısmına geçelim.

Buzdolabında soğuyup iyice katılaşan kremşantileri çıkarıp, son bir kez kıvam alması için çırpalım. Bu işlemi çok kısa yapsak da olur, çünkü buradaki amaç pürüzsüz bir üst zemin elde etmek olacaktır. Kremşantinin beyaz olan bölümünü tamamen pastanın üzerine dökelim. Uzun bir bıçakla pastanın üstünü düzleyelim. Görseli güçlendirmek adına bu aşamada biraz sabırlı olmakta fayda olacaktır. Patanın üstünü iyice düzledikten sonra, kakaolu kremşantiyi pasta süsleme pompasının içerisine koyalım ve pastanın üzerine dilediğimiz gibi şekiller yapalım. Evinizde pasta süsleme pompası yoksa bu işlemi buzdolabı poşeti ile de yapabilirsiniz. Buzdolabı poşetinin içerisine kakaolu kremşantiyi koyun ve poşetin ucunu kürdan ile delin. Bu konuda kürdan istediğiniz desen için az geldi ise poşetin ucuna küçük bir kesik atabilirsiniz. Süsleme tamamen sizlerin hayal gücüne kalmış, dilerseniz isim yazın dilerseniz resim çizin. Pandispanya Pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }