{ "title": "Pandispanya Rulo Pasta", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/pandispanya-rulo-pasta(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:13:13", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Pandispanya rulo pasta; Pandispanya hamuru dışarıda hazır olarak da satışı yapılan ancak rulo pastada kullanılamayan bir üründür. O yüzdende pandispanyanın hamurunun evde yapılması gerekir. Özellikle rulo pastaların hamurunun sarılabilmesi için belirli bir yumuşaklıkta olması gerekmektedir. O yüzdende birazdan sizlere bu hamuru yapabilmeniz için gereken malzemeleri ve nasıl yapıldığını anlatacağım. Burada önemli olan püf nokta pastamızın hamurudur. Bunu unutmayın ve asla dışarıdan hazır pandispanya hamuru almayınız.

Pandispanya rulo pasta için gereken malzemeler
Krema malzemeleri
Pandispanya rulo pasta nasıl yapılır?

Pandispanya hamurunu yapmaya başlarken ilk olarak derin bir kap içerisine yumurtalar kırılarak sadece sarıları konulur. Unutmayın beyaz bölümünden geçmemesi lazım daha sonra içerisine toz şeker ilave edilerek bir karıştırıcı yardımıyla şeker eriyip iyice yumurtayla özleşene kadar çırpılır. Rengi neredeyse beyaza yakın bir renk alana kadar çırpmaya devam edilmelidir. Daha sonra ayrı bir kap içerisinde beklettiğimiz yumurta aklarını da karıştırıcı yardımıyla iyice çırparız. Beyaz bir köpük görünümü elde edinceye kadar devam ederiz. Çünkü burada bu görüntüyü elde etmeden bırakmamız durumunda istediğimiz gibi pandispanya hamuru yumuşak düşmeyebilir. Tekrar şeker ve yumurta sarısını çırptığımız kabın içerisine un, kabartma tozu ve yumurta akı karışımı ilave edilerek yeniden bir robot yardımıyla iyice çırpıldıktan sonra en az beş dakika kadar karıştırınız. Daha önceden hazırlamış olduğumuz fırın tepsisi içerisine ister yağlı kâğıt isterseniz de sıvı yağ sürerek iyice hamur yapışmayacak şekilde hazır hale getirilir. İçerisine karışım dökülerek eşit şekilde dağıtıldıktan sonra önceden 180 derecede ısıttığımız fırının içerisine yerleştirilir. Fırının ağzı kapandıktan on dakika sonra bir çatal yardımıyla hamurun pişip pişmediğine bakılır. Batırdığınız çatala hamur gelmiyor ise artık pişmiş demektir ve fırından çıkarılması gerekir. Pandispanya hamurunda diğer pasta hamurlarından faklı olarak unu az miktarda olur. Bu sayede yumuşak düşerek rulo halinde sarılması kolay olur.

Diğer taraftan hamurumuz pişerken içerisine konulacak kremanın hazırlığı yapılır. Hazır pudingler kullanılarak ister sade ister kakaolu yapabilirsiniz veya kendiniz krema yapabilirsiniz. Evde yapılan krema için gereken malzemeler soğuk süt bir kap içerisine dökülerek, krema poşeti de ilave edildikten sonra bir robot yardımıyla iyice çırpılır ve diğer tarafta soğumaya bıraktığımız pandispanya hamurunun içerisine dolgu krema dökülerek iyice yayılır. Daha sonrasında içerisine çilek veya muz parçaları eklenerek hamur rulo şeklinde sarılır ve üzerine Hindistan cevizi serpiştirilerek pasta hazır hale getirilir. Pandispanyalı rulo pastamızın dinlenmesi için üç saat kadar buzdolabında bekletilmesi gerekir. Böylelikle pastamız kesilip dilimlenecek hale gelir. Artık servis yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Dilerseniz süsleme için Hindistan cevizi dışında pudra şekeri veya pasta süsleri kullanabilirsiniz. Bunlar çikolata sosu veya Antep fıstığı da olabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }