{ "title": "Pandispanya Tatlısı", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/pandispanya-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 14:32:00", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Pandispanya Tatlısı, Davet sofralarının ve kabul günlerinin aranan tatlısı. Tatlının şerbetli oluşu tatlıya hiçbir ağırlık vermediği gibi oldukça da hafiflik katmıştır. Hem yumuşak hem de damakta iz bırakacak nitelikte.

Pandispanya Tatlısı Malzemeleri

Pandispanya için
Şerbet için
Pandispanya Tatlısı Nasıl Yapılır?

5 adet yumurtayı çırpma kabının içerisine teker, teker kıralım ve bir mikser ile çırpma işlemine geçelim. Yumurtaların sarısı ile beyazı karışınca karıştırma kabına şekeri alalım ve köpüklü bir kıvam elde edene dek çırpma işlemini sürdürelim. Akabinde vanilya, kabartma tozu ve unu hepsini bir kabın içerisinde karıştırıp eleyerek karıştırma kabına alalım.

Hazırladığımız karışımı pandispanya kalıbının içerisine alıp 185 derecelik fırına gönderelim. Yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pandispanyamızı pişirip fırından alalım ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Pandispanya soğuduktan sonra kalıbın içerisinden çıkartıp şerbeti hazırlamaya geçelim.

3 su bardağı dolusu toz şekeri bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine su ilavesi yapıp ocağın altını açalım. Şerbet 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve birkaç damla limon suyu damlatalım. Şerbet biraz ılıdıktan sonra dilimlenmiş pandispanyanın üzerine gezdirip bekletelim. Bu aşamada tatlının şerbeti daha iyi çekmesi üzerine bir tepsi veya bir tülbent kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }