{ "title": "Pandispanya Unu", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/Pandispanya-Unu-71453.gif", "date": "21.01.2024 07:35:31", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Pandispanya Unu; yağsız ve esnek bir yapıdadır. Genelde pasta yapımında kullanılan pandispanya kekinin hamurunu yapmak için kullanılır. Pandispanya ununun içine toz şeker ve yumurta katılarak yumuşak ve kabarık bir pandispanya hamuru elde edilir. Pandispanya kremalı yapılan pastaların katmanlarını meydana getirmektedir. Pandispanyalık un ile yapılan pandispanya kekleri yumuşak, kabarık ve pürüzsüz olur. Yüzey kısmına çok hafif bastığınız da basmış olduğunuz yerin içine çökmesi lazım ve bıraktığınızda da yeniden eski halini alması gerekir. Yani süngerimsi bir yapısının olması gerekir bunun içinde pandispanyalık un kullanın mutlaka. Pandispanya keki tam iki biçimde hazırlanmaktadır. Birincisi ateş üstünde yapılan pandispanya ve normal ısıda yapılan pandispanya vardır. Ateş yöntemi ile yapılan pandispanya ya 'genoise' normal ısı üstünde yapılan pandispanya yöntemine ise 'savote' adı verilir. Tabii bu iki yöntemle yapmış olduğunuz pandispanya keklerin güzel olması için mutlaka pandispanya unu kullanmanız gerekir.

Pandispanya Unu Hangi Pastalarda Kullanılır?

Pandispanya unu baton, yuvarlak, mini, rulo ya da özel günler için daha farklı tasarımlı birçok pasta yapımın kullanılmakta olan temel bir üründür. Pandispanya ununun içerisine kesinlikle yağ ilavesi yapılmaz klasik şekilde yapılan pandispanya kekine göre ok daha az yumurta kullanılarak yapılmaktadır. Kabartıcı maddesi ve toz şekeri içinde yer alır. Siz dışarıdan ilave olarak yalnızca sekiz yemek kaşığı kadar su ve tam üç adet yumurta ilavesi yapmalısınız. Pandispanya unu kullanılan diğer pastalık ve keklik unlardan çok daha farklıdır. Pandispanya yaparken mutlaka pandispanya unun tercih edin. Pandispanya hamurunun içine eğer seviyor iseniz kakao da ilave edebilirsiniz.
" } ] }