{ "title": "Pudingli Pandispanya Tarifi", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/pudingli-pandispanya-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 02:26:01", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Pudingli Pandispanya Tarifi, Yağsız ve esnek yapılı bir pasta keki olan pandispanya, genellikle yaş pastalar için kullanılır. Güzel bir pasta ortaya çıkarabilmek için pandispanya kekinin kusursuz olması şarttır. Oldukça sade bir görüntüsü olmasına karşılık pandispanya yapımı son derece ustalık ve hassasiyet gerektiren bir iştir. Birçok kişi pandispanya yaparken birtakım sorunlar yaşar. Bazen kek hamuru kabarır ve sonra tekrar sönebilir. Bazı durumlarda ise kek kalıbından taşar ve kekin altı yanarak hayal kırıklığı yaratabilir. Pandispanya, rulo, baton ya da özel kalıplarda ve üzerine krema, karamel, meyve sosları ve puding kullanılarak yapılabilir. Pandispanya yapılışında sorun yaşayan bayanlar ve pandispanya tarifleri arayanlar için bugünkü önerim pudingli pandispanya olacak. Canınız tatlı bir şeyler istediğinde ya da Aniden gelen misafirlerinize kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifin pasta tarifi listenizde mutlaka bulunacağına eminim.

Pudingli pandispanya tarifi malzemeleri
Islatmak için
Üzeri için
Pudingli pandispanya tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtanın aklarını ve sarısını birbirinden ayırt ettikten sonra geniş bir kabın içerisinde önce yumurtanın aklarını üzerine toz şekeri ve tuz ilave edip yumurtalar katılaşana kadar çıktıktan sonra karışıma yumurtaların sarısını da ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurtaları bu şekilde 5-6 dakika kadar çırptıktan sonra karışımın içerisine ılık su, sıvı yağ ve limon suyunu da ekleyin. Daha sonra un kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı kabın içerisine ilave ederek havasını söndürmeyecek bir şekilde yavaş yavaş karıştırın. Kek kıvamına geldiğinde önceden yağladığınız kek kalıbının içerisine aktarın ve önceden ısıtılmış 165 derece fırına sürerek pişirin.

Pandispanya kekinin piştiğini anlamak için kürdandan yardım alabilirsiniz. Kürdanı pandispanya ya batırıp çektiğinizde temiz olarak geliyorsa, pişme işlemi tamamlanmış demektir. Kek piştiğinde fırını kapatın ve ısı değişikliği yaşayarak kek hamurunun çökmemesi için pandispanya kekini 5 dakika kadar fırının içerisinde bekledikten sonra çıkarın ve kek soğuduktan sonra bir kâsenin içerisinde su ve şekeri iyice karıştırıp kaşık yardımıyla kekinizi ıslatın. Pandispanya keki mutlaka piştikten sonra ıslatılarak nemlendirilmesi gereklidir. Yapılan bu işlem sayesinde pandispanya kuruması ve dağılması engellenmiş olur ve aynı zamanda lezzeti daha da artar. Islatma işlemini süt ya da meyve suyu ile de yapabilirsiniz. Islatma işlemi bittikten sonra bir tencerenin içerisine süt ve kakaolu toz puding karışımı ilave edip iyice çırptıktan sonra ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak puding kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha sonra kakaolu pudingi pandispanyanın üzerine her yerini kapatacak bir şekilde sürün ve üzerini dilediğiniz malzeme ile süsleyip buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }