{ "title": "Reçelli Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/recelli-pandispanya.jpg", "date": "23.01.2024 04:31:07", "author": "Mübşer", "article": [ { "article": "Malzemeler.

1 bardak un.

1/2 bardak toz şeker.

6 yumurta.

1 kahve kaşığı toz vanilya.

1 çorba kaşığı margarin.

2 corba kaşığı pudra şekeri.

2 kahve fincanı reçel.

Hazırlanışı.
Yumurtaların aklarıyla sarıları ayrılır. Sarılarına toz şeker ve vanilya ilave edilip telle 4 - 5 dakika çırpılır. Aklara da bir tutam tuz ilave edildikten sonra kar haline gelinceye kadar telle 15 dakika kadar çırpılır. Sonra sarılara un ve çırpılmış yumurta akları ilave edilip tahta bir kaşıkla karıştırılır. Eriyip soğumuş yağ da ilave edilir ve iyice karıştırılıp hepsi birbirine halledilir. Sonra da bu hamur içi hafifçe yağlanıp unlanmış kalıba dökülür. Orta fırında 45 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Soğuduktan sonra ortasından enli enine kesilir. Alttaki hamurun üzerine herhangi bir reçel sürülür. Kesilmiş Darca üzerine koyulur. En üstüne de pudra şekeri serpilip servis yapılır." } ] }