{ "title": "Sünger Kek Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/sunger-kek-pandispanya.jpg", "date": "19.01.2024 21:31:45", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Sünger Kek Pandispanya, Tatlılar ve pastaları neredeyse herkes sever. Birçok evde sevilerek yapılır ve tüketilir. Kek yapmak çok kolay ve maharetli bir iştir. Mutfaklarımızda her şeyde olduğu gibi kekleri de meşhurdur. Birçok çeşidi ve tarifi vardır. Çeşit çeşit kekler yapmak mümkündür.

Keki büyüklü küçüklü herkes severek tüketir. Özellikle eve gelen misafirlerin ve beş çaylarının yanında sunulan güzel bir ikramdır. Eğer evde çocuğunuz var ise zaten kekin eksik olması mümkün değildir. Şimdi çocukların ve büyüklerin çok seveceği bir tarif yapalım. Sünger kek pandispanya yapılması biraz dikkat isteyen bir kektir. Şimdi bu güzel keki yapmaya başlayalım.

Sünger kek pandispanya tarifi malzemeleri
Sünger Kek Pandispanya Nasıl Yapılır?

Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı ayrı bir kaba alalım. Sonra beyazının üzerine biraz tuz atıp mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım. Beyazını çırptıktan sonra sarısının üzerine şekeri ilave edip onu da çırpalım. Biraz çırptıktan sonra üzerine kaynar suyu dökelim. Hem böylelikle şekeri daha iyi eriyecektir. Daha sonra bir çırpıcı yardımı ile yavaş yavaş çırparak ikisini de birleştirelim.

Her ikisini de birleştirdikten sonra üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. Sonra bir mikser yardımıyla 2-3 dakika daha çırpalım. Çırpma işlemi bittikten sonra bir keke kalıbını tereyağı ile yağlayıp, biraz un serpelim ve sonra da unu silkeleyelim. Daha sonra hazırladığımız kek kalıbının içine hamuru boşaltalım.

Her tarafına iyice yayılması için hamuru iyice yayalım. Sonra soğuk fırına sürelim, fırına sürdükten sonra fırını ilk önce 200 dereceye alalım. Kenarları kabarmaya başladığında 150 dereceye indirelim ve pişirmeye bırakalım. Yaklaşık 40-45 dakikada pişiyor. Piştikten sonra fırından alalım ve kalıptan çıkaralım. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Sıcak iken dilimle iseniz kekimiz dağılıyor.

Not: Yumurtayı ayrı çırpmak çok önemlidir. Çünkü ayrı çırpıldığı zaman daha iyi kabarıyor ve sünger görümünü alıyor.
" } ] }