{ "title": "Sünger Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/sunger-pandispanya.jpg", "date": "20.01.2024 10:56:05", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Sünger pandispanya, pastaların vazgeçilmezidir. Sünger gibi bir pandispanya kek hazırlamak için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Kekin yumuşak olması pastanızın lezzetli olmasına katkı sağlar. İsterseniz bunu kek olarak da değerlendirebilirsiniz. Bu tarifi bir yere not etmelisiniz. Acilen bir pasta yapmak istediğinizde harika bir pasta tabanı olur. Evde kendi ellerinizle sağlıklı bir kek hazırlamış olursunuz. Hazırlıklarımız, malzemelerimiz hazırsa hemen sünger pandispanya yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Sünger pandispanya için gerekli malzemeler
Sünger pandispanya nasıl yapılır?

Yumuşak ve sünger pandispanya yapımına yumurtaların sarılarını ve beyazları ayrı kaplara kırarak başlayalım. Yumurta sarılarını koyduğunuz kabın içerisine limon suyunu, toz şekeri ilave edelim. Bunları mikserle yüksek devirde çırpalım. 5 dakika kadar çırparsak karışım köpük, köpük bir hale gelecektir. Daha sonra yumurta aklarını da kar gibi olana değin çırpın. Bunu yumurta sarılarının olduğu karışıma ilave ederek, birlikte çırpın. İçine ılık suyu, vanilyayı, kabartma tozu, nişasta ve unu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bumu tahta bir kaşıkla yaparsanız, pandispanya daha iyi kabaracaktır.

Sünger pandispanya hamurunu her yeri yağlanan fırın tepsisine ya da kelepçeli olan kek kalıbına konulabilir. Daha önceden fırınınızı 180 derecede de ısıtmış olmalısınız. Fırına aynı zamanda bir kâsenin içinde su koymalısınız. Bu sayede kekiniz yumuşak ve sünger gibi olacaktır. Pandispanya kekin üzeri kızarana kadar fırının kapağını açmamalısınız. Daha sonra bildiğimiz kürdan testiyle kontrol yapabilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıkarsa, sünger pandispanya da pişmiş demektir. Fırından çıkardığınız pandispanya keki kalıptan çıkarın. Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde kullanabilir, harika pastalar yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }