{ "title": "Tencerede Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/tencerede-pandispanya.jpg", "date": "19.01.2024 16:18:51", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Tencerede Pandispanya, Pandispanya enfes pastalara lezzet katan müthiş bir kek tarifidir. Normal keke göre daha yumuşak daha kabarık ve daha farklı bir lezzeti vardır. Pandispanya kekinin pişirmesi normal keke göre daha farklı olur. Mutlaka kelepçeli kek kalıplarında pişirmek gerekir. Ama bu pandispanya tarifinde kelepçeli kalıp yerine tencere içinde pişirebileceksiniz. Yapımı oldukça kolay olan pandispanya keki tarifine geçelim.

Tencerede Pandispanya İçin Gerekli Malzemeleri
Tencerede Pandispanya Nasıl Yapılır?

Tencerede pandispanya yapmak için öncelikle yumurtaları derin bir kabın içinde iyice çırpın. Yumurtaların üstüne şekeri de ilave edin ve beyaz bir renk alana ve şeker iyice eriyene dek çırpma işlemine devam edin. Daha sonra üstüne vanilyayı da ilave ederek birkaç kez daha çırpma işlemine devam edin. Sonra karışımın üstüne kabartma tozu ile unu da aynı anda ilave ederek çırpma işlemine biraz daha devam edin. En son işlem ise karışıma kakaoyu da ilave ederek birkaç kez çırpma işlemini bitirin.

Tencerede pandispanya keki hamurunu yaptıktan sonra yağlamış olduğunuz küçük boy borcam tencerenin içine pandispanya kekini boşaltın ve borcamı büyük boy bir çelik tencere içine yerleştirin. Daha sonra borcamın yarısına kadar gelecek biçimde tencere için suyla doldurun. Mutfağınızda olan temiz bir mutfak havlusu ile hafif bir şekilde nemlendirerek tencerenin kapağının arasına nemli havluyu yerleştirin. Bu işlemi yapmamızdaki asıl neden kek pişme sırasında su buharının kekin üstüne damlamaması engellemek içindir. Suyu kaynadıktan sonra ise tekrardan ocağın aynı ancak en büyük olan gözünde bu seferde kısık ateş üstünde tam 30-35 dakika kadar pişirme işlemine devam edin. Bütün bu işlemler esnasında pandispanya kekini borcam yerine aynı derecede ısıya dayanabilen herhangi bir başka kap içinde de pişirebilirsiniz. Pandispanya yirmi dakika kadar piştikten sonra kürdan ucu yardımı ile pandispanya kekinin komple her tarafının pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdanın ucuna eğer kek parçaları yapışmamışsa pandispanya keki tamam demektir. Pandispanya keki eğer pasta yapacak ya da direk yiyecek iseniz sunuma ve pasta yapmaya hazır durumdadır. Fırında kelepçeli kek kalıpları içinde pandispanya yapmaktan daha kolay olur tencerede pandispanya mutlaka deneyin.

Afiyet Olsun.
" } ] }