{ "title": "Yumurtasız Pandispanya", "image": "https://www.pandispanya.gen.tr/images/yumurtasiz-pandispanya.jpg", "date": "19.01.2024 13:41:13", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yumurtasız Pandispanya, Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. İçerisinde yumurta, toz şeker, sıvı yağ, süt ve un gibi malzemeler bulunur. Fakat tercihe göre yumurta konulmadan da hazırlanabilir. Yumurta alerjisi olanlar veya yumurta sevmeyenler için alternatif sağlar. Bilindik kekten daha basit yapılışı vardır. Sıklıkla pasta tabanı olarak kullanıldığı için mutlaka krema ile ya da başka malzemelerle çeşitlendirilmesi gerekir. Yine aynı şekilde üzeri de kaplanmalıdır. Bunun için renkli şeker ve çikolata rendesi ya da meyve parçacıkları kullanılabilir. Fakat keklerde olduğu gibi pandispanya da hazırlanırken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. Kek hamuru kabarır fakat sonradan söner. Kek kalıbından taşar ya da kekin altı yanar. Bu tür sorunları yaşamamak için püf noktalarını takip etmekte fayda vardır.