Kahveli pandispanya, kahve aromasıyla zenginleştirilmiş yumuşak ve hafif bir kek türüdür. İşte evde kahveli pandispanya yapmak için basit bir tarif
Kahveli Pandispanya Malzemeleri
- 1 su bardağından biraz fazla Sıvı Krem Şanti - Süt Kreması
- 1 su bardağından biraz fazla Tam Yağlı Yoğurt
- 4 çay kaşığı Nescafe
- 1 çorba kaşığı sıcak su
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Süslemek için
- 1,5 çorba kaşığı rendelenmiş fıstık
- 8-10 tane kavrulmuş badem
- 1 tutam kuru üzüm
Kahveli Pandispanya Nasıl Yapılır?
1 litre hacminde derin ve çukur bir kâseyi hafifçe sıvı yağla yağlayın.
Baska bir kapta Sivi Krem Santi- Süt Kreması ve yoğurdu el mikserinin en düşük hızında karıştırın. Nescafe'yi sıcak suyla karıştırın. Erimiş kahve ve pudra şekerini yoğurtlu krema karışımına kaşık kullanarak yavaşça yedirin. Karsımı önceden yağlanmış kâseye boşaltın ve katılaşana dek buzlukta dondurun. Donmuş parfeyi servis yapmadan 45 dakika önce buzluktan buzdolabına geçirin. Daha sonra çukur kâseyi düz bir servis tabağının üzerine ters çevirin. Parfeyi istediğiniz şekilde süsledikten sonra buzlukta 15 dakika daha bekletip servis yapın.
Not: Türk kahvesi ve filtre türü ince çekilmiş kahveler kullanılmamalıdır. Tatlınızı düz servis tabağına geçirmekte zorluk çekerseniz, kasenizi sıcak su dolu bir kabin içine daldırıp çıkarın. Böylece parfenin kenarları eriyip kaptan kolayca ayrılacaktır.