Pandispanya Hamuru

Pandispanya Hamuru, sünger gibi yumuşak bir kek arayanlar için ve yumuşak pasta yapmak isteyenler için kurtarıcı niteliktedir. Lezzeti şahane olan Pandispanya hamurunu yaparken birkaç püf noktasını yazımızdan takip ederseniz harika görünümlü pastalar elde etmeniz mümkündür. Malzemelerinin içine limon suyu kullanmanız Pandispanya kekin daha farklı lezzette olmasına etken olacaktır.
Ayrıca keki pişirirken ısıya dayanıklı su doldurduğunuz kâseyi kekin yanına koyarsanız bu buharla kek daha da yumuşak olarak pişecektir. Keki kakaolu yapmak isteyenler için tarifteki un yerine 2 çorba kaşığı kakao kullanmalıdırlar. Bu lezzetli Pandispanya kekini denemeye hazırsanız işte tarifimiz.

Pandispanya Hamuru Malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • Yarım limon rendesi
  • 1 fiske tuz
  • Çeyrek limon suyu

Pandispanya Hamuru Nasıl Yapılır?


Tarife geçmeden önce eğer malzemeler içinde kullanacağınız yumurtalar çok büyükse 2 çorba kaşığı tepeleme un eklemeniz tarifin tam tutması açısından yararlı olacaktır.

Sünger gibi lezzetli pandispanyamız için ayrı kaplara yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Pandispanya hamuru çok fazla kabarması gereken bir hamur olduğundan yumurtanın sarısını toz şekerle krema hâline gelene kadar iyice çırpılır, çeyrek limon suyu ve ılık su ilave ederek çırpma işlemine devam edilir.
Ardından vanilin, kabartma tozu da ilave edilir ve elekten geçirilen un havadan ilave edilerek tahta kaşık yardımıyla alt üst edilerek karıştırılır.

Ayırdığımız yumurta beyazına bir fiske tuz eklenerek kar beyazı olana kadar mikserle iyice çırpılır ve hazırladığımız diğer kek karışımına ilave edilerek homojen karışım olması için yine tahta kaşık yardımıyla alt üst edilerek karıştırılır. Ardından önceden alt zemini yağlanmış ve unlanmış olan kek kelepçesine dökülür ve tezgâh üzerinde birkaç kere vurularak balonlarının yok edilmesi sağlanır.

Şimdi ise hazır olan kek karışımını önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişirelim. Kekin daha yumuşak olması için tepsinin yanında küçük ısıya dayanıklı bir kâseye su koyalım. Burada pişirme miktarı kekin üzeri kızarana kadar pişmesidir. Artık pandispanya hamuru, muhteşem pastalarınızda kullanmak üzere hazır. Kelepçeden keki çıkarırken parçalanmaması için kenarlarını sıyırarak çıkaralım ve pastalarımızda kullanmak üzere dilerseniz kakaolu olarak da hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 09:59:30
Pandispanya Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pandispanya Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pandispanya Hamuru"
Merhabalar ben daha önce bir çok kez pandispanya keki yapmak için pandispanya hamuru hazırladım. Fakat hepsinde yumurta vardı. Şimdi bu tarif de yumurta yok. Fakat nasıl olur güzel kabarır mi emin olamıyorum. Bu şekilde yumurtasız yapsam güzel kabarır mi acaba bilgi verir misiniz
Yeliz . 05.10.2018 11:26:25

Pastane Pandispanya Tarifi

Pastane Pandispanya Tarifi, sizlerde evlerinizde pastane pandispanyalarını aratmayacak nitelikte pasta keki hazırlamak istiyorsanız aşağıda vereceğimiz ...
Devamını Oku

Kolay Pandispanya

Kolay Pandispanya, genellikle herkesin zorlanmadan hazırlayabileceği kolay pandispanya tarifi ile sizlerde harikalar yaratabilirsiniz. Hazır ve pastane ...
Devamını Oku

Pandispanya Ne Demek

Pandispanya ne demek, esnek yapıda olan yağsız bir pasta kekidir. Genellikle pastalar için kullanılan hamur biçimidir. Yumurta katılarak yapılan şekerli, kab...
Devamını Oku

Sade Pandispanya

Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir sade pandispanya yapımı oldukça kolaydır. Eğer pastanızın tabanı için güzel bir pandispanya tarifi arıyorsanız...
Devamını Oku

Oktay Usta Pandispanya

Oktay usta Pandispanya, çocuklarınız ve bütün sevdikleriniz için en değerli olan şeyler, sizin emek vererek elleriniz ile yaptıklarınızdır. Sizde bu tar...
Devamını Oku

Pandispanya Nedir

Pandispanya nedir? Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. Kek hamuru...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya

Hazır Pandispanya, fabrikasyon olarak hazırlanan ve kolay pasta yapımı için marketlerden temin edilen hazır pandispanya ile birbirinden değişik ve leziz...
Devamını Oku

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya, Avrupa mutfağından, ünü bütün dünyaya yayılmış ağızda çok ayrı bir tat bırakan, çok lezzetli bir kek çeşididir. Beş çaylarınızda ve...
Devamını Oku

Pandispanya Nasıl Yapılır

Pandispanya nasıl yapılır, pandispanya kekin yapımı oldukça basittir. Özellikle sünger gibi yumuşak bir pandispanyayapmak istiyorsanız tam yerindesiniz ...
Devamını Oku

Pandispanya Pasta

Pandispanya Pasta, kekinin özelliği yumuşak ve hafif olmasıdır. Kekin yumuşak olmasının birinci nedeni ise içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bilindik kekt...
Devamını Oku

Pandispanya Keki

Pandispanya keki, Avrupa mutfağından tüm dünyaya yayılmış bir yaş pasta kekidir. En lezzetli ve sağlıklı pastalar evlerimizde annelerimizin yaptığı past...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı

Hazır pandispanya ile pasta yapımı hiç de zor olmasa gerek. Özellikle pastanın ana malzemesi olan pandispanyanın yumuşak ve bir o kadar da leziz olması ...
Devamını Oku

Pandispanya Tatlısı

Pandispanya Tatlısı, Davet sofralarının ve kabul günlerinin aranan tatlısı. Tatlının şerbetli oluşu tatlıya hiçbir ağırlık vermediği gibi oldukça da haf...
Devamını Oku

Portakallı Pandispanya

Malzemeleri.2 su bardağı un.2 su bardağı toz şeker.4 adet yumurta.½ paket k...
Devamını Oku

Muz Kremalı Pandispanya

Pandispanya hamuru.350 gram su.2 gram tuz.60 gram tereyağı.4...
Devamını Oku

Reçelli Pandispanya

Malzemeler.1 bardak un.1/2 bardak toz şeker.6 yumurta.1 kahv...
Devamını Oku

Çikolatalı Pandispanya

Çikolatalı Pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınız da en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da se...
Devamını Oku

Meyveli Pandispanya

Malzemeleri.6 yumurta.1 su bardağı şeker.2 su bardağı un.1'e...
Devamını Oku

Elmalı Pandispanya

Elmalı Pandispanya, bol meyveli olmasından dolayı, vitamin ve mineral bakımından son derece zengindir. Diğer keklere kıyasla daha az kalorili ve daha sağlıkl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçelli Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Elmalı Pandispanya
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024