Pandispanya Nasıl Yapılır

Pandispanya nasıl yapılır, pandispanya kekin yapımı oldukça basittir. Özellikle sünger gibi yumuşak bir pandispanyayapmak istiyorsanız tam yerindesiniz demektir. Hamuru pişirirken ısıya dayanıklı bir kaba su doldurup yanına koyarsanız, suyun nemi sayesinde, pandispanya daha yumuşak olacaktır. Bu nedenle ıslatmanıza gerek kalmayacaktır.

Pandispanya Keki Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanya Keki Nasıl Yapılır?


Öncelikle, yumurtaları bir kaba kırıp iyice çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine şekeri ilave ediyoruz. Mikserle beraber köpürene kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine unu, suyu ve kabartma tozunu ilave edip tekrar 1 dakika boyunca çırpıyoruz. Sonra fırın tepsimizin içini iyice yağlayıp, üzerine hamuru döküyoruz. Hamurun tepsinin her köşesine eşit olarak dağılmasına dikkat ediyoruz. Daha sonra 180 derecede ısıttığımız fırına tepsiyi koyup pişirmeye bırakıyoruz. Pandispanya, kabarıp üzeri renk alana kadar fırın kapağını açmıyoruz. Yoksa kabarıklığı sönebilir.

Pandispanya, piştikten sonra fırından çıkarıp üzerini bir tepsiyle kapatıp ters çeviriyoruz. Bir bıçak yardımıyla vurup pandispanya 'nın tepsiden ayrılmasını sağlıyoruz. Pandispanya 'nın içerisine su yerine portakal suyu ya da portakal kabuğu rendeleyip koyabilirsiniz. Bu sizin tercihinize bağlı olarak değişebilir.
Ayrıca yumurtaları oda sıcaklığında beklettikten sonra kullanırsınız daha iyi sonuç alabilirsiniz ve kullandığınız suyun ısısı da ılık ya da oda sıcaklığında kalmış olmalı ki hamur daha yumuşak olabilsin. Çünkü su sayesinde yumuşayan hamur daha güzel kabarmaktadır.

Ayrıca kabarması için yine çeşitli püf noktaları mevcuttur. Mesela; yumurtaların akı ve sarılarını ayrı ayrı çırpmak gerekir. Yumurtanın beyazı kar haline geldikten sonra, sarıları şeker, un gibi malzemelerle karıştırıldıktan sonra eklenmelidir. Yine unu ekledikten sonra çok fazla karıştırmamak gerekir. Fazla karıştırılırsa ekmeklerde olduğu gibi lastiksi bir yapı oluşturacaktır. Hamur boza kıvamında olmalıdır. Bu nedenle bir kaşık ile karıştırılırsa daha iyi sonuç elde edilebilir. Hamur için en uygun sıcaklık, 170-180 derece olmalıdır ve mutlaka fırın daha önce ısıtılmalıdır ve ilk 20 dakika kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Eğer fırınınızın bir tarafı daha fazla kızartıyorsa bu süreyi tamamladıktan sonra tepsiyi çevirerek diğer tarafın da eşit olarak kızarmasını sağlayabilirsiniz. Üzeri çok kızarmış ise bir parça yağlı kâğıt ya da folyo ile kapatmanız yanmasını engeller.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 16:12:41
Pandispanya Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pandispanya Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pandispanya Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Pandispanya Yapımı

Pandispanya yapımı hakkında çoğu bayanların bilgisi vardır. Özellikle ev kadınıysanız günlerde, misafiriniz geleceği zaman veya çocuklarınıza tatlı ziyafeti ...
Devamını Oku

Pastane Pandispanya Tarifi

Pastane Pandispanya Tarifi, sizlerde evlerinizde pastane pandispanyalarını aratmayacak nitelikte pasta keki hazırlamak istiyorsanız aşağıda vereceğimiz ...
Devamını Oku

Kolay Pandispanya

Kolay Pandispanya, genellikle herkesin zorlanmadan hazırlayabileceği kolay pandispanya tarifi ile sizlerde harikalar yaratabilirsiniz. Hazır ve pastane ...
Devamını Oku

Pandispanya Ne Demek

Pandispanya ne demek, esnek yapıda olan yağsız bir pasta kekidir. Genellikle pastalar için kullanılan hamur biçimidir. Yumurta katılarak yapılan şekerli, kab...
Devamını Oku

Sade Pandispanya

Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir sade pandispanya yapımı oldukça kolaydır. Eğer pastanızın tabanı için güzel bir pandispanya tarifi arıyorsanız...
Devamını Oku

Oktay Usta Pandispanya

Oktay usta Pandispanya, çocuklarınız ve bütün sevdikleriniz için en değerli olan şeyler, sizin emek vererek elleriniz ile yaptıklarınızdır. Sizde bu tar...
Devamını Oku

Pandispanya Nedir

Pandispanya nedir? Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. Kek hamuru...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya

Hazır Pandispanya, fabrikasyon olarak hazırlanan ve kolay pasta yapımı için marketlerden temin edilen hazır pandispanya ile birbirinden değişik ve leziz...
Devamını Oku

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya, Avrupa mutfağından, ünü bütün dünyaya yayılmış ağızda çok ayrı bir tat bırakan, çok lezzetli bir kek çeşididir. Beş çaylarınızda ve...
Devamını Oku

Pandispanya Pasta

Pandispanya Pasta, kekinin özelliği yumuşak ve hafif olmasıdır. Kekin yumuşak olmasının birinci nedeni ise içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bilindik kekt...
Devamını Oku

Pandispanya Keki

Pandispanya keki, Avrupa mutfağından tüm dünyaya yayılmış bir yaş pasta kekidir. En lezzetli ve sağlıklı pastalar evlerimizde annelerimizin yaptığı past...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı

Hazır pandispanya ile pasta yapımı hiç de zor olmasa gerek. Özellikle pastanın ana malzemesi olan pandispanyanın yumuşak ve bir o kadar da leziz olması ...
Devamını Oku

Pandispanya Tatlısı

Pandispanya Tatlısı, Davet sofralarının ve kabul günlerinin aranan tatlısı. Tatlının şerbetli oluşu tatlıya hiçbir ağırlık vermediği gibi oldukça da haf...
Devamını Oku

Portakallı Pandispanya

Malzemeleri.2 su bardağı un.2 su bardağı toz şeker.4 adet yumurta.½ paket k...
Devamını Oku

Muz Kremalı Pandispanya

Pandispanya hamuru.350 gram su.2 gram tuz.60 gram tereyağı.4...
Devamını Oku

Reçelli Pandispanya

Malzemeler.1 bardak un.1/2 bardak toz şeker.6 yumurta.1 kahv...
Devamını Oku

Çikolatalı Pandispanya

Çikolatalı Pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınız da en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da se...
Devamını Oku

Meyveli Pandispanya

Malzemeleri.6 yumurta.1 su bardağı şeker.2 su bardağı un.1'e...
Devamını Oku

Elmalı Pandispanya

Elmalı Pandispanya, bol meyveli olmasından dolayı, vitamin ve mineral bakımından son derece zengindir. Diğer keklere kıyasla daha az kalorili ve daha sağlıkl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçelli Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Elmalı Pandispanya
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024