Pandispanya Rulo Pasta

Pandispanya rulo pasta; Pandispanya hamuru dışarıda hazır olarak da satışı yapılan ancak rulo pastada kullanılamayan bir üründür. O yüzdende pandispanyanın hamurunun evde yapılması gerekir. Özellikle rulo pastaların hamurunun sarılabilmesi için belirli bir yumuşaklıkta olması gerekmektedir. O yüzdende birazdan sizlere bu hamuru yapabilmeniz için gereken malzemeleri ve nasıl yapıldığını anlatacağım.
Burada önemli olan püf nokta pastamızın hamurudur. Bunu unutmayın ve asla dışarıdan hazır pandispanya hamuru almayınız.

Pandispanya rulo pasta için gereken malzemeler

  • Bir su bardağı toz şeker,
  • Beş adet yumurta,
  • Bir su bardağı silme un,
  • İki çay kaşığı kabartma tozu,

Krema malzemeleri

  • Bir paket krema poşeti,
  • 2,5 çay bardağı soğuk süt,
  • Meyve olarak muz veya çilek kullanabilirsiniz.

Pandispanya rulo pasta nasıl yapılır?


Pandispanya hamurunu yapmaya başlarken ilk olarak derin bir kap içerisine yumurtalar kırılarak sadece sarıları konulur. Unutmayın beyaz bölümünden geçmemesi lazım daha sonra içerisine toz şeker ilave edilerek bir karıştırıcı yardımıyla şeker eriyip iyice yumurtayla özleşene kadar çırpılır. Rengi neredeyse beyaza yakın bir renk alana kadar çırpmaya devam edilmelidir. Daha sonra ayrı bir kap içerisinde beklettiğimiz yumurta aklarını da karıştırıcı yardımıyla iyice çırparız. Beyaz bir köpük görünümü elde edinceye kadar devam ederiz.
Çünkü burada bu görüntüyü elde etmeden bırakmamız durumunda istediğimiz gibi pandispanya hamuru yumuşak düşmeyebilir. Tekrar şeker ve yumurta sarısını çırptığımız kabın içerisine un, kabartma tozu ve yumurta akı karışımı ilave edilerek yeniden bir robot yardımıyla iyice çırpıldıktan sonra en az beş dakika kadar karıştırınız. Daha önceden hazırlamış olduğumuz fırın tepsisi içerisine ister yağlı kâğıt isterseniz de sıvı yağ sürerek iyice hamur yapışmayacak şekilde hazır hale getirilir. İçerisine karışım dökülerek eşit şekilde dağıtıldıktan sonra önceden 180 derecede ısıttığımız fırının içerisine yerleştirilir. Fırının ağzı kapandıktan on dakika sonra bir çatal yardımıyla hamurun pişip pişmediğine bakılır. Batırdığınız çatala hamur gelmiyor ise artık pişmiş demektir ve fırından çıkarılması gerekir. Pandispanya hamurunda diğer pasta hamurlarından faklı olarak unu az miktarda olur. Bu sayede yumuşak düşerek rulo halinde sarılması kolay olur.

Diğer taraftan hamurumuz pişerken içerisine konulacak kremanın hazırlığı yapılır. Hazır pudingler kullanılarak ister sade ister kakaolu yapabilirsiniz veya kendiniz krema yapabilirsiniz. Evde yapılan krema için gereken malzemeler soğuk süt bir kap içerisine dökülerek, krema poşeti de ilave edildikten sonra bir robot yardımıyla iyice çırpılır ve diğer tarafta soğumaya bıraktığımız pandispanya hamurunun içerisine dolgu krema dökülerek iyice yayılır. Daha sonrasında içerisine çilek veya muz parçaları eklenerek hamur rulo şeklinde sarılır ve üzerine Hindistan cevizi serpiştirilerek pasta hazır hale getirilir. Pandispanyalı rulo pastamızın dinlenmesi için üç saat kadar buzdolabında bekletilmesi gerekir. Böylelikle pastamız kesilip dilimlenecek hale gelir. Artık servis yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Dilerseniz süsleme için Hindistan cevizi dışında pudra şekeri veya pasta süsleri kullanabilirsiniz. Bunlar çikolata sosu veya Antep fıstığı da olabilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 05:13:13
Pandispanya Rulo Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pandispanya Rulo Pasta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pandispanya Rulo Pasta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Pastane Pandispanya Tarifi

Pastane Pandispanya Tarifi, sizlerde evlerinizde pastane pandispanyalarını aratmayacak nitelikte pasta keki hazırlamak istiyorsanız aşağıda vereceğimiz ...
Devamını Oku

Kolay Pandispanya

Kolay Pandispanya, genellikle herkesin zorlanmadan hazırlayabileceği kolay pandispanya tarifi ile sizlerde harikalar yaratabilirsiniz. Hazır ve pastane ...
Devamını Oku

Pandispanya Ne Demek

Pandispanya ne demek, esnek yapıda olan yağsız bir pasta kekidir. Genellikle pastalar için kullanılan hamur biçimidir. Yumurta katılarak yapılan şekerli, kab...
Devamını Oku

Sade Pandispanya

Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir sade pandispanya yapımı oldukça kolaydır. Eğer pastanızın tabanı için güzel bir pandispanya tarifi arıyorsanız...
Devamını Oku

Oktay Usta Pandispanya

Oktay usta Pandispanya, çocuklarınız ve bütün sevdikleriniz için en değerli olan şeyler, sizin emek vererek elleriniz ile yaptıklarınızdır. Sizde bu tar...
Devamını Oku

Pandispanya Nedir

Pandispanya nedir? Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. Kek hamuru...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya

Hazır Pandispanya, fabrikasyon olarak hazırlanan ve kolay pasta yapımı için marketlerden temin edilen hazır pandispanya ile birbirinden değişik ve leziz...
Devamını Oku

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya, Avrupa mutfağından, ünü bütün dünyaya yayılmış ağızda çok ayrı bir tat bırakan, çok lezzetli bir kek çeşididir. Beş çaylarınızda ve...
Devamını Oku

Pandispanya Nasıl Yapılır

Pandispanya nasıl yapılır, pandispanya kekin yapımı oldukça basittir. Özellikle sünger gibi yumuşak bir pandispanyayapmak istiyorsanız tam yerindesiniz ...
Devamını Oku

Pandispanya Pasta

Pandispanya Pasta, kekinin özelliği yumuşak ve hafif olmasıdır. Kekin yumuşak olmasının birinci nedeni ise içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bilindik kekt...
Devamını Oku

Pandispanya Keki

Pandispanya keki, Avrupa mutfağından tüm dünyaya yayılmış bir yaş pasta kekidir. En lezzetli ve sağlıklı pastalar evlerimizde annelerimizin yaptığı past...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı

Hazır pandispanya ile pasta yapımı hiç de zor olmasa gerek. Özellikle pastanın ana malzemesi olan pandispanyanın yumuşak ve bir o kadar da leziz olması ...
Devamını Oku

Pandispanya Tatlısı

Pandispanya Tatlısı, Davet sofralarının ve kabul günlerinin aranan tatlısı. Tatlının şerbetli oluşu tatlıya hiçbir ağırlık vermediği gibi oldukça da haf...
Devamını Oku

Portakallı Pandispanya

Malzemeleri.2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta ½ paket kabartma tozu 2 adet...
Devamını Oku

Reçelli Pandispanya

Malzemeler.1 bardak un 1/2 bardak toz şeker 6 yumurta 1 kahve kaşığı toz vanilya 1 çorba kaşığ...
Devamını Oku

Çikolatalı Pandispanya

Çikolatalı Pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınız da en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da se...
Devamını Oku

Meyveli Pandispanya

Malzemeleri.6 yumurta 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1'er paket kabartma tozu, vanilya 2 p...
Devamını Oku

Elmalı Pandispanya

Elmalı Pandispanya, bol meyveli olmasından dolayı, vitamin ve mineral bakımından son derece zengindir. Diğer keklere kıyasla daha az kalorili ve daha sağlıkl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçelli Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Elmalı Pandispanya
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024