Pandispanya

Sevgili arkadaşlar, sizlerle çok severek yaptığım, herkesin çok beğendiği ve pasta yapmak için en çok kullanılan pandispanyanın tarifini vermek istiyorum. Pandispanyayı yaparken en çok dikkatli olmamamız gereken hususlar şunlardır:
Kekin piştikten sonra kalıptan kolay çıkarılabilmesi için kalıp önceden margarinle yağlanmalı ve tabanına un serpilmelidir.

Kalıp fırına koyulduktan sonra ilk 15 dk fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Aksi takdirde kekin çökmesine yol açar.

Hamurun piştiğinin anlaşılabilmesi için içine kürdan batırılmalıdır. Eğer kürdan nemli çıkarsa hamur pişmemiştir kuru çıkarsa pişmiştir.

Hamur hazırlandıktan sonra bekletilmeden fırına konulmalıdır. Kekler ve pastalar için en ideal ısı 170 ve 180 derecedir.

Kek fırından çıkarıldıktan sonra kalıbın içinde soğutulmalı, daha sonra ters çevrilip çıkarılmalıdır.

Yağlı keklerde çırpma işlemi daha az, pandispanya veya yağsız keklerde ise şeker ve yumurta daha uzun çırpılmalıdır.

Hamur kalıba boşaltıldıktan sonra kalıp sallanarak tüm yüzeye eşit şekilde yayılması sağlanmalıdır.

Pasta yapılırken eğer kek ıslatılacaksa ortası daha az, kenarları daha fazla ıslatılmalıdır. Alt parça az, üst parça daha fazla ıslatılmalıdır.

Pasta yapılırken krema kullanılacaksa kremanın ıslaklığı düşünülerek pasta hamuru çok fazla ıslatılmamalıdır.

Hamura meyve parçaları, ceviz, fındık gibi malzemeler eklenilecekse hamurun yarısı ayrılmalı diğer yarısına bu malzemeler karıştırılmalıdır. Böylece eklenilen malzemeler dibe çökmez.

Kek veya pasta hamurunda kabartma tozunun, yağın ve şekerin fazla kullanılması hamurun pişerken çatlamasına neden olur.

Pandispanya Gerekli Malzemeleri

  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Kadar Tozşeker
  • 1 Su Bardağı Kadar Un
  • 1 Su Bardağı Kadar Nişasta
  • 1 Fincen Süt
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • Vanilya
  • Pandispanya tarifimiz 6-8 kişiliktir.

Pandispanya Nasıl Yapılır?


Pandispanya tarifimizi uygulamaya başlarken, öncelikle yumurtalarımızı oda sıcaklığından alıp, derin bir kapta şeker ile mikserimizin en yüksek kademesinde 10 dakika kadar iyice karıştıralım. Karıştırdıktan sonra şekerimizin toz tanelerinin kalmamış olmasına dikkat edelim kalmış ise tekrar çırpalım ve iyice eriyene kadar devam edelim.

Şekerin eridiğinden emin olduktan sonra kaba, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve bir süre daha tüm malzemeyi karıştıralım. Sonrasında sütü de ilave edelim ve bir müddet daha karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz karışımı, yağlamış olduğumuz pandispanya kabına dökelim ve ortalama 40 dakika kadar 150 derecelik ısıya ayarladığımız fırınımızda pişirelim. Süre tamamlanmadan fırının kapağını kesinlikle açmayalım. Sürenin sonlanmasına yakın bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Eğer isterseniz üst kısmını ters çevirerek bir miktar daha kızartabilirsiniz. Sonrasında hazırlamış olduğumuz keki soğumaya bırakalım.

Soğuyan kekimizi yatay olarak ortadan kesip arasını dolduralım ve kestiğimiz parçayı kapatalım. Ayrıca süslemek için üzerini de kapladıktan sonra renkli şeker ve çikolata rendesiyle oldukça güzel bir görüntü elde edebiliriz. Dilerseniz hazırlamış olduğumuz pandispanyayı, meyve parçacıkları ile de süsleyebilir ve lezzete lezzet katabiliriz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:24:16
Pandispanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pandispanya Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pandispanya"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Pandispanya Yapımı

Pandispanya yapımı hakkında çoğu bayanların bilgisi vardır. Özellikle ev kadınıysanız günlerde, misafiriniz geleceği zaman veya çocuklarınıza tatlı ziyafeti ...
Devamını Oku

Pastane Pandispanya Tarifi

Pastane Pandispanya Tarifi, sizlerde evlerinizde pastane pandispanyalarını aratmayacak nitelikte pasta keki hazırlamak istiyorsanız aşağıda vereceğimiz ...
Devamını Oku

Kolay Pandispanya

Kolay Pandispanya, genellikle herkesin zorlanmadan hazırlayabileceği kolay pandispanya tarifi ile sizlerde harikalar yaratabilirsiniz. Hazır ve pastane ...
Devamını Oku

Pandispanya Ne Demek

Pandispanya ne demek, esnek yapıda olan yağsız bir pasta kekidir. Genellikle pastalar için kullanılan hamur biçimidir. Yumurta katılarak yapılan şekerli, kab...
Devamını Oku

Sade Pandispanya

Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir sade pandispanya yapımı oldukça kolaydır. Eğer pastanızın tabanı için güzel bir pandispanya tarifi arıyorsanız...
Devamını Oku

Oktay Usta Pandispanya

Oktay usta Pandispanya, çocuklarınız ve bütün sevdikleriniz için en değerli olan şeyler, sizin emek vererek elleriniz ile yaptıklarınızdır. Sizde bu tar...
Devamını Oku

Pandispanya Nedir

Pandispanya nedir? Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. Kek hamuru...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya

Hazır Pandispanya, fabrikasyon olarak hazırlanan ve kolay pasta yapımı için marketlerden temin edilen hazır pandispanya ile birbirinden değişik ve leziz...
Devamını Oku

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya, Avrupa mutfağından, ünü bütün dünyaya yayılmış ağızda çok ayrı bir tat bırakan, çok lezzetli bir kek çeşididir. Beş çaylarınızda ve...
Devamını Oku

Pandispanya Nasıl Yapılır

Pandispanya nasıl yapılır, pandispanya kekin yapımı oldukça basittir. Özellikle sünger gibi yumuşak bir pandispanyayapmak istiyorsanız tam yerindesiniz ...
Devamını Oku

Pandispanya Pasta

Pandispanya Pasta, kekinin özelliği yumuşak ve hafif olmasıdır. Kekin yumuşak olmasının birinci nedeni ise içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bilindik kekt...
Devamını Oku

Pandispanya Keki

Pandispanya keki, Avrupa mutfağından tüm dünyaya yayılmış bir yaş pasta kekidir. En lezzetli ve sağlıklı pastalar evlerimizde annelerimizin yaptığı past...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı

Hazır pandispanya ile pasta yapımı hiç de zor olmasa gerek. Özellikle pastanın ana malzemesi olan pandispanyanın yumuşak ve bir o kadar da leziz olması ...
Devamını Oku

Pandispanya Tatlısı

Pandispanya Tatlısı, Davet sofralarının ve kabul günlerinin aranan tatlısı. Tatlının şerbetli oluşu tatlıya hiçbir ağırlık vermediği gibi oldukça da haf...
Devamını Oku

Portakallı Pandispanya

Malzemeleri.2 su bardağı un.2 su bardağı toz şeker.4 adet yumurta.½ paket k...
Devamını Oku

Muz Kremalı Pandispanya

Pandispanya hamuru.350 gram su.2 gram tuz.60 gram tereyağı.4...
Devamını Oku

Reçelli Pandispanya

Malzemeler.1 bardak un.1/2 bardak toz şeker.6 yumurta.1 kahv...
Devamını Oku

Çikolatalı Pandispanya

Çikolatalı Pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınız da en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da se...
Devamını Oku

Meyveli Pandispanya

Malzemeleri.6 yumurta.1 su bardağı şeker.2 su bardağı un.1'e...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçelli Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Elmalı Pandispanya
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024