Yumurtaların akını, tuz ve şekeri köpük, köpük olana kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz, sarıları ise başka bir kabın içinde kalan iki fincan şekerle çırpıyoruz. Sıcak su ekleyip şekerin iyice erimesini sağlıyoruz. Sıvı yağ ve yoğurdu ekliyoruz. Krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Unun içerisine kabartma tozu ve vanilya ekleyip 1 dakika daha karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi bittikten sonra mikseri bir köşeye bırakıp tahta kaşık yardımı ile yumurta akları ve kremayı karıştırıyoruz ki pandispanya daha kabarık olsun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, raf seviyesi orta olacak şekilde pişiriyoruz. 35 dakika pişirdikten sonra, elimizle yavaşça bastırarak kontrol ediyoruz içine çöken yerler tekrar eski haline dönüyorsa pandispanya pişmiş demektir.
35 dk'dan önce fırının kapağını açmak veya elle bastırmak kabarıklığın kaybolmasına neden olacağı için dikkat etmeliyiz. En fazla 40 dk pişirmek yeterli olacaktır. Pişirme işleminden sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.