- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2.
5 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Üzeri için
Rulo pandispanya keki nasıl yapılır?
İlk olarak kek karıştırma kabının içerisinde 4 adet yumurta ile iki çay bardağı şekeri mikser yardımı ile beş dakika kadar çırpıyoruz. Limon kabuğu rendesini ilave ettikten sonra yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz. En son kabartma tozunu katarak kekimizi yağlanıp unlanmış dikdörtgen tepsiye veya yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye döküyoruz. Tepsiyi ileri geri sert hareketlerle tepsinin her tarafına yayılmasını ve hava kabarcıkları oluşmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15.20 dakika pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Rulo pandispanya kreması nasıl yapılır?
Orta büyüklükte bir tencerenin içine 3 su bardağı sütümüzü koyduktan sonra içine 4 kaşık şeker ile unumuzu ve nişastayı ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra, limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz. 1. 2 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Tere yağını ve Hindistan cevizini ilave edip mikserin hızlı ayarında 5 dakika tereyağı içinde eriyinceye kadar çırpıyoruz.
Rulo nasıl yapılır?
Kekimizi kalıbından çıkararak tezgâhın üzerine alıyoruz. Uzun ve keskin bir bıçak yardımı ile tam ortasından iki kat kesiyoruz. Bir katını alarak, içine hazırlanış olduğumuz kremadan yayıyoruz. Daha sonra kenarından ucuna doğru rulo şeklide sarıyoruz. Diğer kata da aynı işlemi uyguluyoruz. Krem şantiyi de paketinin üzerindeki tarife uygun olarak, süt ile hazırladıktan sonra. Ruloların üzerine kaplıyoruz. Dilediğimiz gibi süsleyerek, buzdolabında iki saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Not: Ruloyu yaparken arasına muz veya dilediğiniz herhangi bir meyveyi koyabilirsiniz.