Pandispanya hamurunu yapmak diğer kek hamurlarının dışında biraz daha özen gösterilip yapılması gereken bir kek hamuru. Pandispanya hamurunu yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Pandispanya için ilk olarak yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara alın. Yumurtaların beyazlarını aldığınız kabın içerisine bir tutam tuz atıp çırpmaya başlayın. Yumurtanın beyazını iyice çırpın beyazlar köpürene kadar çırpmaya devam edin. Beyazlarını çırpdıktan sonra sarılarını koyduğunuz kabın içerisine şekeri ilave edin ve iyice çırpın.
Kaynar suyu da sarıların içerisine koyup çırpmaya devam edin. Kaynar su hem yumurtanın renginin açılmasını sağlar hem de şeker daha çabuk eriyecektir. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyin ve karıştırın. En son olarak yumurtanın beyazını sarının olduğu kabın içerisine yavaşça ekleyin. Eklerken de aynı zamanda yavaş yavaş karıştırın. Çok hızlı hareketler ile karıştırmayın ki kekinizin hamuru sönmesin. Kek hamurunuzu kelepçeli kalıbın içerisine döküp kalıbı birkaç kez masaya vurun ve kabarcıkların sönmesini sağlayın. Daha sonra kekinizi soğuk fırına koyun ve 200 derecede pişirmeye başlayın. Biraz kabarmaya başladıktan sonra 150 dereceye düşürüp tam anlamı ile pişmesini sağlayın. Ortalama olarak 40 veya 45 dakikada pişecektir. Piştikten sonra bir kenara alıp biraz soğumasını bekleyin. Kekiniz soğurken şerbetini hazırlayın. Şerbet için ilk olarak şeker ve suyu bir tencereye koyup eriyene kadar karıştırın. Erimeye başladıktan sonra yarım limon suyunu sıkıp kaynatın. Yalnız çok fazla kaynatmayın ki katılaşmasın. Şerbet kaynadıktan sonra biraz ılınmasını bekleyin. Şerbet ılındıktan ve kekte biraz soğuduktan sonra şerbetinizi kekin üzerine dökün. En son olarak ise arzu ettiğiniz şekilde süsleyip soğuduktan sonra afiyet ile yiyebilirsiniz.