Yumurtasız Pandispanya

Yumurtasız Pandispanya, Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. İçerisinde yumurta, toz şeker, sıvı yağ, süt ve un gibi malzemeler bulunur. Fakat tercihe göre yumurta konulmadan da hazırlanabilir. Yumurta alerjisi olanlar veya yumurta sevmeyenler için alternatif sağlar. Bilindik kekten daha basit yapılışı vardır.
Sıklıkla pasta tabanı olarak kullanıldığı için mutlaka krema ile ya da başka malzemelerle çeşitlendirilmesi gerekir. Yine aynı şekilde üzeri de kaplanmalıdır. Bunun için renkli şeker ve çikolata rendesi ya da meyve parçacıkları kullanılabilir. Fakat keklerde olduğu gibi pandispanya da hazırlanırken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. Kek hamuru kabarır fakat sonradan söner. Kek kalıbından taşar ya da kekin altı yanar. Bu tür sorunları yaşamamak için püf noktalarını takip etmekte fayda vardır.

Yumurtasız Pandispanya İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı Ayçiçek yağı
  • 50 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yumurtasız Pandispanya Nasıl Yapılır?


Yumurtasız pandispanya yapımına başlarken derin ve geniş bir karıştırma kabı tercih edilmelidir. Karıştırma kabının içine önce toz şeker ve süt ilave edilir. Mikserin yüksek ayarında tüm malzemeler çırpılarak şekerin iyice erimesi sağlanır.
Kekinizin kabarması için gerekli olan hava kabarcıkları şekerin kristal yapısı yüzünden hamurun içerisine kadar girer. Malzemeler ne kadar çok çırpılırsa kek o derecede kabarır. Tereyağı daha önceden buzdolabından çıkartarak oda sıcaklığında bekletilmelidir. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve sıvı yağ da karıştırma kabına eklenir. Pandispanya yapımında yağ ve şekerin fazla kullanılması hamurun pişerken çatlamasına neden olur. O nedenle ölçülere dikkat edilmelidir. Un, nişasta ve kabartma tozu ilave edilir. Bu esnada mikser kullanımı bırakılmamalıdır. Yüksek ayarında çırpılmaya devam edilmelidir. Kabartma tozunun hamura iyice karışması önemli püf noktalarından bir tanesidir. Daha sonra içerisine vanilya eklenir ve hamur içinde topaklanma olmayacak şekilde pürüzsüz bir karışım elde edilir. Yumurtasız pandispanyayı pişirmek için isteğe göre kek kalıbı veya fırın tepsisi kullanabilir.

Pandispanya piştikten sonra kalıptan kolay çıkarılabilmesi için kalıp margarinle yağlanmalı veya tabanına un serpilmelidir. Hazırlanan hamurunu yavaşça kalıba dökülür. Hamur kalıba boşaltıldıktan sonra kalıp sallanarak tüm yüzeye eşit şekilde yayılması sağlanmalıdır. Fırını daha önceden açıp ısınması sağlanır. Kekin sıcak fırına konulması kekin daha iyi kabarmasını sağlar. Pandispanya için en ideal fırın ısısı 170-180 derecedir. Pandispanya önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 35-40 dakika kadar pişirilir. Bir diğer önemli püf noktası da keki fırına koyduktan sonra fırının kapağı ilk 15 dakika kesinlikle açılmamalıdır. Aksi takdirde kekin çöker. 25 dakikanın sonunda keke kürdan batırarak pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Eğer kürdan nemli çıkarsa hamur pişmemiş, kuru çıkarsa pişmiştir. Yumurtasız pandispanya piştiğinde fırından çıkarılır ve soğuması için bir kenara alınır. Kek fırından çıkarıldıktan sonra kalıbın içinde soğutulmalı ve daha sonra ters çevrilerek çıkarılmalıdır. Soğuyan keki yatay olarak ortadan kesip arasına istenilen malzemeler doldurulabilir.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 13:41:13
Yumurtasız Pandispanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yumurtasız Pandispanya Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

4 Yorum Yapılmış "Yumurtasız Pandispanya"
Dunyanin en iyi tariflerinden biri, kesinlikle denemelisiniz
Mete . 09.11.2023 00:10:30
Çok kötü tarif kekin dışı pişti içi hamur kaldı, fırını kapatınca kek içe göçtü. Üst tabakası çok kurudu ama iç kısmı hala hamur hamur kaldı. Kesinlikle denemeyin, özel günlerden önce asla denemeyin. Çok kötüydü
Nara . 26.07.2023 13:19:58
Denedim güzel yumuşak oldu kakaolu yaptım ama ortadan ikiye bolunmuyor hemen dağılıp kopuyor bende o yüzden iki adet yaptım o şekilde pasta yapacağım normal Yuvarlak tepside pişirdim belki kelepçe kalıpta daha farklı olabilir Çok teşekkürler tarif için
Buket . 09.12.2022 17:11:14
Buğday nişastasını kullanıcam
Fatoş . 22.09.2017

Pastane Pandispanya Tarifi

Pastane Pandispanya Tarifi, sizlerde evlerinizde pastane pandispanyalarını aratmayacak nitelikte pasta keki hazırlamak istiyorsanız aşağıda vereceğimiz ...
Devamını Oku

Kolay Pandispanya

Kolay Pandispanya, genellikle herkesin zorlanmadan hazırlayabileceği kolay pandispanya tarifi ile sizlerde harikalar yaratabilirsiniz. Hazır ve pastane ...
Devamını Oku

Pandispanya Ne Demek

Pandispanya ne demek, esnek yapıda olan yağsız bir pasta kekidir. Genellikle pastalar için kullanılan hamur biçimidir. Yumurta katılarak yapılan şekerli, kab...
Devamını Oku

Sade Pandispanya

Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir sade pandispanya yapımı oldukça kolaydır. Eğer pastanızın tabanı için güzel bir pandispanya tarifi arıyorsanız...
Devamını Oku

Oktay Usta Pandispanya

Oktay usta Pandispanya, çocuklarınız ve bütün sevdikleriniz için en değerli olan şeyler, sizin emek vererek elleriniz ile yaptıklarınızdır. Sizde bu tar...
Devamını Oku

Pandispanya Nedir

Pandispanya nedir? Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. Kek hamuru...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya

Hazır Pandispanya, fabrikasyon olarak hazırlanan ve kolay pasta yapımı için marketlerden temin edilen hazır pandispanya ile birbirinden değişik ve leziz...
Devamını Oku

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya, Avrupa mutfağından, ünü bütün dünyaya yayılmış ağızda çok ayrı bir tat bırakan, çok lezzetli bir kek çeşididir. Beş çaylarınızda ve...
Devamını Oku

Pandispanya Nasıl Yapılır

Pandispanya nasıl yapılır, pandispanya kekin yapımı oldukça basittir. Özellikle sünger gibi yumuşak bir pandispanyayapmak istiyorsanız tam yerindesiniz ...
Devamını Oku

Pandispanya Pasta

Pandispanya Pasta, kekinin özelliği yumuşak ve hafif olmasıdır. Kekin yumuşak olmasının birinci nedeni ise içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bilindik kekt...
Devamını Oku

Pandispanya Keki

Pandispanya keki, Avrupa mutfağından tüm dünyaya yayılmış bir yaş pasta kekidir. En lezzetli ve sağlıklı pastalar evlerimizde annelerimizin yaptığı past...
Devamını Oku

Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı

Hazır pandispanya ile pasta yapımı hiç de zor olmasa gerek. Özellikle pastanın ana malzemesi olan pandispanyanın yumuşak ve bir o kadar da leziz olması ...
Devamını Oku

Pandispanya Tatlısı

Pandispanya Tatlısı, Davet sofralarının ve kabul günlerinin aranan tatlısı. Tatlının şerbetli oluşu tatlıya hiçbir ağırlık vermediği gibi oldukça da haf...
Devamını Oku

Portakallı Pandispanya

Malzemeleri.2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta ½ paket kabartma tozu 2 adet...
Devamını Oku

Reçelli Pandispanya

Malzemeler.1 bardak un 1/2 bardak toz şeker 6 yumurta 1 kahve kaşığı toz vanilya 1 çorba kaşığ...
Devamını Oku

Çikolatalı Pandispanya

Çikolatalı Pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınız da en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da se...
Devamını Oku

Meyveli Pandispanya

Malzemeleri.6 yumurta 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1'er paket kabartma tozu, vanilya 2 p...
Devamını Oku

Elmalı Pandispanya

Elmalı Pandispanya, bol meyveli olmasından dolayı, vitamin ve mineral bakımından son derece zengindir. Diğer keklere kıyasla daha az kalorili ve daha sağlıkl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçelli Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Elmalı Pandispanya
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024