İlk önce ayrı kapların içerisinde yumurtanın sarısı ile beyazını ayıralım. Daha sonra yumurta beyazının içine tuzu ilave ederek kar gibi oluncaya kadar iyice çırpalım.
Diğer kaptaki yumurta sarısının içine de toz şekeri ilave edip mikser ile krema kıvamını alıncaya kadar iyice çırpalım. Karışımın içerisine ılık suyu ilave edelim, sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekledikten sonra bir spatula yardımı ile karıştıralım. Daha sonra hazırlanan yumurta beyazını yavaş bir şekilde ilave edip saptula ile karıştırın. Ardından yuvarlak fırın kabının içine yağlı kâğıdı serin ve üzerine hazırladığımız pandispanya hamurunu dökelim. Tezgâhın üzerine fırın kabını birkaç defa tezgâhın üzerine vurarak içindeki havanın ve kabarcıkların dışarıya çıkmasını sağlayalım. Fırının içinde bir köşeye fırına dayanıklı olan kabın içine su koyalım. Önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırının içine tepsiyi yerleştirelim. Pandispanya kekini yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirelim. Ancak yine de kek hamurunu kontrol etmekte fayda vardır, çünkü her fırının pişirmesi farklıdır. Pandispanya kekine kürdan ile bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pandispanya keki soğuduktan sonra kek kalıbının içinden çıkaralım, fakat çıkarmadan kabın kenarlarını bıçak ile ayırmayı unutmayın.
Afiyet olsun.