Yumurtasız Pandispanya

Yumurtasız Pandispanya

Yumurtasız Pandispanya, Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. İçerisinde yumurta, toz şeker, sıvı yağ, süt ve un gibi malzemeler bulunur. Fakat tercihe göre yumurta konulmadan da hazırlanabilir. Yumurta alerjisi olanlar veya yumurta sevmeyenler için alternatif sağlar. Bilindik kekten daha basit yapılışı vardır. Sıklıkla pasta tabanı olarak kullanıldığı için mutlaka krema ile yada başka malzemelerle çeşitlendirilmesi gerekir. Yine aynı şekil de üzeri de kaplanmalıdır. Bunun için renkli şeker ve çikolata rendesi yada meyve parçacıkları kullanılabilir. Fakat keklerde olduğu gibi pandispanya da hazırlanırken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. Kek hamuru kabarır fakat sonradan söner. Kek kalıbından taşar yada kekin altı yanar. Bu tür sorunları yaşamamak için püf noktalarını takip etmekte fayda vardır.

Yumurtasız Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı ayçiçek yağı
  • 50 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Yumurtasız Pandispanya Yapılışı,

Yumurtasız pandispanya yapımına başlarken derin ve geniş bir karıştırma kabı tercih edilmelidir. Karıştırma kabının içine önce toz şeker ve süt ilave edilir. Mikserin yüksek ayarında tüm malzemeler çırpılarak şekerin iyice erimesi sağlanır. Kekinizin kabarması için gerekli olan hava kabarcıkları şekerin kristal yapısı yüzünden hamurun içerisine kadar girer. Malzemeler ne kadar çok çırpılırsa kek o derecede kabarır. Tereyağ daha önceden buzdolabından çıkartarak oda sıcaklığında bekletilmelidir. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve sıvı yağ da karıştırma kabına eklenir. Pandispanya yapımında yağ ve şekerin fazla kullanılması hamurun pişerken çatlamasına neden olur. O nedenle ölçülere dikkat edilmelidir. Un, nişasta ve kabartma tozu ilave edilir. Bu esnada mikser kullanımı bırakılmamalıdır. Yüksek ayarında çırpılmaya devam edilmelidir. Kabartma tozunun hamura iyice karışması önemli püf noktalarından bir tanesidir. Daha sonra içerisine vanilya eklenir ve hamur içinde topaklanma olmayacak şekilde pürüzsüz bir karışım elde edilir. Yumurtasız pandispanyayı pişirmek için isteğe göre kek kalıbı veya fırın tepsisi kullanabilir.

Pandispanya piştikten sonra kalıptan kolay çıkarılabilmesi için kalıp margarinle yağlanmalı veya tabanına un serpilmelidir. Hazırlanan hamurunu yavaşça kalıba dökülür. Hamur kalıba boşaltıldıktan sonra kalıp sallanarak tüm yüzeye eşit şekilde yayılması sağlanmalıdır. Fırını daha önceden açıp ısınması sağlanır. Kekin sıcak fırına konulması kekin daha iyi kabarmasını sağlar. Pandispanya için en ideal fırın ısısı 170-180 derecedir. Pandispanya önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 35-40 dakika kadar pişirilir. Bir diğer önemli püf noktası da keki fırına koyduktan sonra fırının kapağı ilk 15 dakika kesinlikle açılmamalıdır. Aksi takdirde kekin çöker. 25 dakikanın sonunda keke kürdan batırarak pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Eğer kürdan nemli çıkarsa hamur pişmemiş, kuru çıkarsa pişmiştir. Yumurtasız pandispanya piştiğinde fırından çıkarılır ve soğuması için bir kenara alınır. Kek fırından çıkarıldıktan sonra kalıbın içinde soğutulmalı ve daha sonra ters çevrilerek çıkarılmalıdır. Soğuyan keki yatay olarak ortadan kesip arasına istenilen malzemeler doldurulabilir.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 25.11.2018 01:17:39
Yumurtasız Pandispanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Yumurtasız Pandispanya Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Yumurtasız Pandispanya"
Buğday nişastasını kullanıcam
Fatoş . 22.09.2017
CEVAP YAZ
Pandispanya Nasıl Yapılır
Pandispanya Nasıl Yapılır
Pandispanya nasıl yapılır, pandispanya kekin yapımı oldukça basittir. Özellikle sünger gibi yumuşak bir pandispanya yapmak istiyorsanız tam yerindesiniz demektir. Hamuru pişirirken ısıya dayanıklı bir kaba su doldurup yanına koyarsanız, suyun nemi s...
Pandispanya Pasta
Pandispanya Pasta
Pandispanya Pasta, kekinin özelliği yumuşak ve hafif olmasıdır. Kekin yumuşak olmasının birinci nedeni ise, içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bilindik kekten daha basit yapılışı vardır. Malzemeleri ise klasik keke nazaran daha azdır. Yaş pasta alt...
Pandispanya Keki
Pandispanya Keki
Pandispanya keki, Avrupa mutfağından tüm dünyaya yayılmış bir yaş pasta kekidir. En lezzetli ve sağlıklı pastalar evlerimizde annelerimizin yaptığı pastalardır. Herhangi bir kutlama olsun veya olmasın, sıcacık evinizde sevginizi katarak, çocuklarınız...
Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı
Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı
Hazır pandispanya ile pasta yapımı hiç de zor olmasa gerek. Özellikle pastanın ana malzemesi olan pandispanyanın yumuşak ve bir o kadar da leziz olması gerekiyor. Hazır olarak aldığımız ve elimizin altından sürekli bulundurduğumuz pandispanyalar zor ...
Pandispanya Tatlısı
Pandispanya Tatlısı
Pandispanya Tatlısı, Davet sofralarının ve kabul günlerinin aranan tatlısı... Tatlının şerbetli oluşu tatlıya hiç bir ağırlık vermediği gibi oldukça da hafiflik katmıştır. Hem yumuşak hem de damakta iz bırakacak nitelikte...Pandispanya Tatlısı Malzem...
Portakallı Pandispanya
Portakallı Pandispanya
Malzemeleri 2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta ½ paket kabartma tozu 2 adet portakal 1 çay fincanı sıvı yağ Hazırlanışı Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazları kat...
Muz Kremalı Pandispanya
Muz Kremalı Pandispanya
Pandispanya hamuru 350 gram su 2 gram tuz 60 gram tereyağı 4 yumurta 180 gram un Kreması için: 1,5 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı nişasta 4 çorba kaşığı şeker 2 muz 2 paket vanilya Sosu için: 1...
Reçelli Pandispanya
Reçelli Pandispanya
Malzemeler1 bardak un 1/2 bardak toz şeker 6 yumurta 1 kahve kaşığı toz vanilya 1 çorba kaşığı margarin 2 corba kaşığı pudra şekeri 2 kahve fincanı reçel Hazırlanışı Yumurtaların aklarıyla sarıları ayrılır. Sarılarına toz şeker ve vani...
Çikolatalı Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınız da en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da servis edebilirsiniz. Çok besleyici olmasından dolayı özellikle çocuklarınıza Pastane işi pasta...
Meyveli Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Malzemeleri 6 yumurta 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1'er paket kabartma tozu, vanilya 2 paket krem şanti Meyve muz, kivi, çilek Hazırlanışı Yumurta ile şekeri çırparak köpürtün. Unu ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyin. Yağlı k...
Kahveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Malzemeleri 1 su bardağından biraz fazla Sıvı Krem Şanti - Süt Kreması 1 su bardağından biraz fazla Tam Yağlı Yoğurt 4 çay kaşığı nescafe 1 çorba kaşığı sıcak su Yarim su bardağı pudra şekeri Süslemek için: 1,5 çorba kaşığı rendelenmiş ...
Elmalı Pandispanya
Elmalı Pandispanya
Elmalı Pandispanya, bol meyveli olmasından dolayı, vitamin ve mineral bakımından son derece zengindir. Diğer keklere kıyasla daha az kalorili ve daha sağlıklı olmasının yanında oldukça da lezzetlidir. Hafif bir kek olmasından dolayı, formunu korumak ...

 

Yumuşak Pandispanya
Pandispanya Rulo Pasta
Yumurtasız Pandispanya
Pudingli Pandispanya Tarifi
Şerbetli Pandispanya
Sünger Kek Pandispanya
Pandispanya Çeşitleri
Pandispanya Hamuru
Rulo Pandispanya Tarifi
Pandispanya Yapımı
Pastane Pandispanya Tarifi
Kolay Pandispanya
Pandispanya Ne Demek
Sade Pandispanya
Oktay Usta Pandispanya
Pandispanya Nedir
Hazır Pandispanya
Kakaolu Pandispanya
Pandispanya Nasıl Yapılır
Pandispanya Pasta
Pandispanya Keki
Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı
Pandispanya Tatlısı
Portakallı Pandispanya
Muz Kremalı Pandispanya
Reçelli Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Elmalı Pandispanya
Popüler İçerik
Pandispanya Ne Demek
Pandispanya Ne Demek
Pandispanya ne demek, esnek yapıda olan yağsız bir pasta kekidir. Genellikle pastalar için kullanılan hamur biçimidir. Yumurta katılarak yapılan şeker...
Sade Pandispanya
Sade Pandispanya
Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir sade pandispanya yapımı oldukça kolaydır. Eğer pastanızın tabanı için güzel bir pandispanya tarifi arıy...
Oktay Usta Pandispanya
Oktay Usta Pandispanya
Oktay usta Pandispanya, çocuklarınız ve bütün sevdikleriniz için en değerli olan şeyler, sizin emek vererek elleriniz ile yaptıklarınızdır. Sizde bu t...
Pandispanya Nedir
Pandispanya Nedir
Pandispanya nedir? Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. K...
Hazır Pandispanya
Hazır Pandispanya
Hazır Pandispanya, fabrikasyon olarak hazırlanan ve kolay pasta yapımı için marketlerden temin edilen hazır pandispanya ile birbirinden değişik ve lez...
Kakaolu Pandispanya
Kakaolu Pandispanya
Kakaolu Pandispanya, Avrupa mutfağından, ünü bütün dünyaya yayılmış ağızda çok ayrı bir tat bırakan, çok lezzetli bir kek çeşididir. Beş çaylarınızda ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Reçelli Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Elmalı Pandispanya
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019